Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέες απειλές Ερντογάν με φόντο τη Θράκη – “Εάν χρειαστεί θα επέμβουμε”

Κοινοποίηση

Νέες απειλές Ερντογάν με φόντο τη Θράκη - "Εάν χρειαστεί θα επέμβουμε"

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας μάλιστα να εμπλέξει και τη Θράκη στο “παιχνίδι” των διαπραγματεύσεων.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ακούγονται προκλητικές ή εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο με αντικείμενο τη μειονότητα της Θράκης.

«Αν συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά, εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα» δηλώνει ο Ερντογάν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, κάνοντας λόγο μάλιστα για “επιθέσεις” που δέχεται η μειονότητα στην περιοχή της Θράκης, επιθέσεις σε τζαμιά και σχολεία.

Φυσικά η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ωστόσο η εμμονή του με τη Θράκη είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένη.





«Το Ορουτς Ρέις θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του ως τις 23 Αυγούστου. Σε αυτή τη διαδικασία δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση που θα έχει το πλοίο μας. Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι ένα δρα όχι με υποδαύλιση από κάποιους, αλλά με κοινή λογική και να θέσει ένα τέρμα στις πρακτικές που προσομοιάζουν σε κρατική τρομοκρατία ιδιαίτερα αυτές ενάντια στους αδερφούς μας στη δυτική Θράκη. Δείτε τα τζάμια μας στη δυτική Θράκη δέχονται επιθέσεις, τα σχολεία μας δέχονται επιθέσεις» ακούγεται να λέει στο ίδιο βίντεο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα