Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νεκροταφείο ζώων οι δρόμοι στην Ξάνθη – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση

Νεκροταφείο ζώων οι δρόμοι στην Ξάνθη – ΦΩΤΟ

Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι εικόνες νεκρών ζώων κατά μήκος του οδικού δικτύου στην Ξάνθη.

Σκαντζόχοιροι, γάτες, σκύλοι, χελώνες, νυφίτσες ακόμη και πελαργούς συναντά κανείς σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του οδικού δικτύου της περιοχής να έχουν βρει τραγικό θάνατο.





Τα άτυχα ζώα συνήθως πετάγονται ξαφνικά στον δρόμο ή απλώς επιχειρούν να διασχίσουν το οδόστρωμα, με τους οδηγούς είτε να μην προλαβαίνουν να αντιδράσουν είτε λόγω έλλειψης προσοχής να συγκρούονται με τα ζώα, με αποτέλεσμα αυτά να τραυματίζονται θανάσιμα.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εικόνες που συναντά κανείς στους δρόμους της Ξάνθης προκαλούν αποτροπιασμό από τη βιαιότητα της σύγκρουσης.

Υπάρχουν βέβαια ευσυνείδητοι οδηγοί που μετά τη σύγκρουση με κάποιο ζώο εξέρχονται του οχήματός τους προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν το ζώο ζει και μπορούν να το βοηθήσουν. Ωστόσο οι περισσότεροι τα εγκαταλείπουν στη μέση του δρόμου και συνεχίζουν την πορεία τους.

Οι εικόνες των νεκρών ζώων πληθαίνουν την περίοδο του καλοκαιριού, ωστόσο αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται όλο τον χρόνο.





Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των νεκρών ζώων στις Ε.Ο. της Ξάνθης, καθώς εκεί αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες και το να προλάβει κάποιος να αντιδράσει στη θέα ενός ζώου γίνεται πιο σπάνιο.

Νεκροταφείο ζώων οι δρόμοι στην Ξάνθη – ΦΩΤΟ
Χελώνα που καταπατήθηκε από όχημα στον δρόμο για Κιμμέρια

Νεκροταφείο ζώων οι δρόμοι στην Ξάνθη – ΦΩΤΟ
Νεκρό ζώο μετά από ιδιαίτερα σφοδρή σύγκρουση στον Περιφερειακό της Ξάνθης

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα