Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι Γερμανοί βάζουν σε “καραντίνα” την Ξάνθη και την χαρακτηρίζουν επικίνδυνη

Κοινοποίηση

Οι Γερμανοί βάζουν σε “καραντίνα” την Ξάνθη και την χαρακτηρίζουν επικίνδυνη

Στις περιοχές που κάποιος πρέπει να… αποφύγει συμπεριλαμβάνει το γερμανικό Focus την Ξάνθη χαρακτηρίζοντάς την ως μια πόλη με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κρουσμάτων κορονοϊού.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η Ξάνθη καταγράφει ελάχιστα έως και μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τη γενικότερη έξαρση του ιού στη χώρα, φαίνεται πως η δυσφήμιση που έχει υποστεί η περιοχή και η ρετσινιά των προηγούμενων μηνών δεν θα φύγει εύκολα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr, το γερμανικό Focus έχει συγκεντρώσει μια λίστα με χώρες και περιοχές που πρέπει κάποιος να αποφύγει λόγω κορονοϊού και στις οποίες μεταξύ άλλων συναντά κανείς την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.




Οι Γερμανοί βάζουν σε “καραντίνα” την Ξάνθη και την χαρακτηρίζουν επικίνδυνη
Το επίμαχο σημερινό δημοσίευμα του Focus

Ωστόσο το ιδιαίτερα δημοφιλές γερμανικό ΜΜΕ έχει υποπέσει σε ένα μεγάλο σφάλμα καθότι στην περίπτωση της Ελλάδας αναφέρει – στο σημερινό του δημοσίευμα – πως στη χώρα καταγράφεται έξαρση τις τελευταίες 2 εβδομάδες καθώς και πως “τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα και στην Ξάνθη, περιοχή βόρεια της χώρας”.

Από τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ ωστόσο και τις καθημερινές ανακοινώσεις για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε καθημερινά βάση καταγράφονται ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα στην Ξάνθη, παρά το γεγονός ότι ανακοινώνονται 200+ νέα κρούσματα.

Φυσικά, η αναφορά και μόνο στην Ξάνθη αλλά και ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως “επικίνδυνης” για τον κορονοϊό αποτελεί μια πρώτης τάξεως δυσφήμιση για την πόλη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω δημοσίευμα έχει… τουριστικό τόνο, και πρακτικά αποτελεί ένα οδηγό για όσους θέλουν να επιλέξουν ασφαλείς προορισμούς για τις διακοπές τους.



217 νέα κρούσματα – 11 στον Έβρο

Στην Ξάνθη καταγράφεται το 1 από τα 217 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι άλλα 11 κρούσματα αφορούν την ΠΕ Έβρου ενώ 2 κρούσματα καταγράφονται σε Ροδόπη, Δράμα και Καβάλα. Συνολικά 18 κρούσματα εντοπίζονται σήμερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα