Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Ξάνθης πάλι έμεινε χωρίς μοριακό αναλυτή

Κοινοποίηση

ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Ξάνθης πάλι έμεινε χωρίς μοριακό αναλυτή



Το γεγονός της έλλειψης – για ακόμη μια φορά – μοριακού αναλυτή στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. 

“Κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ξάνθης 21/6. Μεταξύ άλλων θεμάτων που αναδείξαμε ήταν η έλλειψη μοριακού αναλυτή ανίχνευσης του κορονοϊού σε μία περιοχή που είναι επιβαρυμένη από τον κορονοϊό” σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως “τότε λοιπόν ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ότι στο Νοσοκομείο θα εγκατασταθεί άμεσα μοριακός αναλυτής που θα μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης”.





“Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είναι το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο αναφοράς για παιδιά που πάσχουν από κορονοϊό. Και όμως έμεινε χωρίς μοριακό αναλυτή αφού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Εξυπηρετήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα από το ΑΧΕΠΑ. Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων καθυστερούν. Έτσι αποφάσισαν να μεταφέρουν τον μοριακό αναλυτή από το Νοσοκομείο της Ξάνθης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Πάλι τώρα το Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι χωρίς μοριακό αναλυτή. Σε μια περιοχή με πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες και αρκετά πληττόμενη από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα τον μεγάλο κίνδυνο διασποράς της νόσου” εξηγεί ο ίδιος, για να καταλήξει πως “καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εξοπλίσει με μοριακό αναλυτή το Νοσοκομείο Ξάνθης”. 





Όπως έχει ανακοινωθεί η Ξάνθη θα αποκτήσει νέο μοριακό αναλυτή, ωστόσο αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο, ωστόσο φαίνεται πως οι επιλογές αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει οι αρμόδιοι την κατάσταση που παρουσιάζει το Νοσοκομείο απέναντι στον ιό, προκαλούν έντονο προβληματισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα