Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόξενος των ΗΠΑ για Ξάνθη: “Η αρμονική συμβίωση δεν άλλαξε, δεν θα αλλάξει”

Κοινοποίηση

Πρόξενος των ΗΠΑ για Ξάνθη: "Η αρμονική συμβίωση δεν άλλαξε, δεν θα αλλάξει"

Ο τρόπος με τον οποίο κάθε κοινότητα ζει και συνυπάρχει (με την άλλη), με αμοιβαία στήριξη, δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει

Ένα «εκπληκτικό μέλλον» για τη βόρεια Ελλάδα «βλέπει» ο απερχόμενος πρόξενος των ΗΠΑ Γκρέγκορι (Γκρεγκ) Φλέγκερ, ο οποίος αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη για την Ουάσιγκτον «ύστερα από δύο υπέροχα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων ωστόσο αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ξάνθη αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε απ’ αυτό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η εμπειρία του από τη Θράκη ήταν διδακτική, αφού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον μητροπολίτη Παντελεήμονα όσο και με τον μουφτή Μπιλάλ (Καρά Χαλήλ) και, όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «με χαρά διαπίστωσα από τις συζητήσεις που είχα πως τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά τις διεθνείς εντάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο κάθε κοινότητα ζει και συνυπάρχει (με την άλλη), με αμοιβαία στήριξη, δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει. Το βρίσκω αυτό εξαιρετικά ελπιδοφόρο».





Προσέθεσε επίσης πως «με τη μουσουλμανική κοινότητα τόσο εδώ (στη Θεσσαλονίκη) όσο και στην Αθήνα έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Μας ενθαρρύνει συνεχώς το έργο τους και το έργο της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του λαού της Ελλάδας για την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης που υπάρχει στη χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα