Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρομπότ Digit: Φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τους ντελιβεράδες

Κοινοποίηση

Ρομπότ Digit: Φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τους ντελιβεράδες

Ρομπότ Digit: Η Ford Motor Company θέλει να αυτοματοποιήσει τις υπηρεσίες ντελίβερι από την μεταφορά μέχρι την παράδοση.

Τα ρομπότ για πολλούς είναι το μέλλον. Σίγουρα οι επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα είναι στα πάνω τους και η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά δίνοντάς μας δείγματα τι μπορούν να κάνουν τα ρομπότ αντί για εμάς. Σε αυτό το πλαίσιο η Ford Motor Company μας παρουσιάζει το ρομπότ Digit, που φιλοδοξεί να είναι το μέλλον στις υπηρεσίες ντελίβερι.

Τι είναι το ρομπότ Digit

Τα ρομπότ Digit κινούνται στα δύο πόδια, θυμίζοντας ανθρώπους και θα μπορούν να παραδίνουν πακέτα στις πόρτες των σπιτιών. Ο δρ. Ken Washington, αντιπρόεδρος της Ford Motor Company, ανέφερε πως καθώς τα οχήματα δεν έχουν οδηγό για να παραδώσει τα προϊόντα στους καταναλωτές, η εταιρεία στράφηκε στην Agility Robotics, μία εταιρεία startup, για ενίσχυση, όπως αναφέρει το flash.gr.





Το Digit, είναι φτιαγμένο από ελαφρά υλικά που του επιτρέπει να κινείται γρήγορα και να κάνει αρκετές παραδόσεις. Διπλώνει και μπαίνει στο πορτ μπαγκάζ του Ford Transit και ξεδιπλώνει όταν έρθει η ώρα να κάνει την παράδοση. Έχει τη δυνατότητα να κινείται έξυπνα στο περιβάλλον γύρω του, αποφεύγοντας εμπόδια και ανωμαλίες του εδάφους. Αν χάσει την ισορροπία του, έχει επίσης την δυνατότητα να στέκεται ξανά στα πόδια και να συνεχίζει την δουλειά του. Το Digit, μπορεί να μεταφέρει βάρος ως 18 κιλά και διαθέτει κάμερες που το βοηθούν.

Πως το Digit θα βρίσκει το δρόμο για την πόρτα σου

Το Digit συνεργάζεται με το όχημα της Ford καθώς τα συστήματα αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον που διαθέτει το βαν, μπορεί να τα χρησιμοποιεί και το ρομπότ. Έτσι, αν συναντήσει ένα εμπόδιο στον δρόμο του, μπορεί να στείλει μία φωτογραφία στο βαν, το οποίο θα την επεξεργαστεί και θα του βρει τη λύση. Όταν φτάσουν στον προορισμό τους, το βαν θα δώσει στο ρομπότ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για να βρουν την βέλτιστη διαδρομή και τον καλύτερο τρόπο για να γίνει η παράδοση.





H Ford θα προσπαθήσει να διαπιστώσει, από την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου μεθόδου, αν μπορούν να υπάρξουν εφαρμογές και σε άλλους τομείς, στο μέλλον. Η εταιρεία κάνει τεστ σε αυτόνομα οχήματα σε Detroit, Miami, Pittsburgh και Washington, ενώ η Agility θα δημιουργήσει έξι παραλλαγές του ρομπότ, ενώ μέσα στο 2021 θα έχει κατασκευάσει από 50 ως 100 ρομπότ.

pagenews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα