Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος: Η εξοργιστική φωτογραφία μέσα από την Αγία Σοφία

Κοινοποίηση

Σάλος: Η εξοργιστική φωτογραφία μέσα από την Αγία Σοφία



Άθλια, ασεβής και άκρως προκλητική φωτογραφία μέσα από την Αγία Σοφία
Κάποιος επισκέπτης έχει ξαπλώσει λες και βρίσκεται στην παραλία και βγάζει σέλφι

Τουλάχιστον προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φωτογραφία μέσα από την Αγία Σοφία, που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Την έχει ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό κι ένας τούρκος πανεπιστημιακός αλλά υπάρχει και στο twitter ενός ανταποκριτή της Deutsche Welle.





Δείχνει έναν «πιστό» να βρίσκεται ξαπλωμένος στο δάπεδο της ιστορικής Εκκλησίας που ο Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί. Ο εν λόγω κύριος βγάζει σέλφι και δείχνει να… ξεκουράζεται με προκλητικό τρόπο, δείχνοντας ασέβεια σε ένα ιστορικό μνημείο.

Γύρω του υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν… εκνευρίζεται με τη στάση παραλίας του τουρίστα που μπήκε στην Αγία Σοφιά με τον τρόπο αυτό.





Υπενθυμίζεται πραγματοποιήθηκε προσευχή στην Αγία Σοφία για πρώτη φορά σήμερα τα ξημερώματα για το μουσουλμανικό Μπαϊράμι των Θυσιών έπειτα από 86 χρόνια όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την προσευχή τέλεσε ο επικεφαλής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς.

Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Αντίλ Καραϊσμάίλογλου, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια και ο επαρχιακός πρόεδρος Κωνσταντινούπολης ΑΚΡ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι πριν ξεκινήσει ακόμη η προσευχή η Αγία Σοφία είχε γεμίσει, ενώ γέμισε και η πλατεία μπροστά στο μνημείο μέχρι και το Μπλε Τζαμί. Η προσευχή στην Αγία Σοφία είχε ανακοινωθεί χθες το βράδυ.





Δείτε το σχετικό μήνυμα στο twitter




in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα