Θερινές εκπτώσεις 2020: Υποτονική η κίνηση λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

Θερινές εκπτώσεις 2020: Υποτονική η κίνηση λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

Θερινές εκπτώσεις 2020: Υποτονική η κίνηση λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

Θερινές εκπτώσεις 2020: Για να δούμε την κατάσταση της αγοράς στην Αττική, δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια συνολική ματιά στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι οποίες είναι χαρακτηριστικό θύμα της πανδημίας.

Υποτονική ήταν η εμπορική κίνηση του διμήνου των θερινών εκπτώσεων και αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του έτους, που υποχώρησε με ρυθμό 18,3% καταγράφοντας μέχρι σήμερα συνολικές απώλειες 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σε δήλωσή του σχετικά με τη διαμόρφωση του τζίρου κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.


Πώς κινήθηκε η αγορά κατά τη διάρκεια των φετινών θερινών εκπτώσεων;


«Για να δούμε την κατάσταση της αγοράς στην Αττική δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια συνολική ματιά στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι οποίες είναι χαρακτηριστικό… θύμα της πανδημίας. Μεσοσταθμικά η μείωση των πωλήσεων από την περιορισμένη εμπορική κίνηση υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το -18%, με λιγότερο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε τζίρο και με 7 στους 10 στο λιανικό εμπόριο να δηλώνουν μείωση πωλήσεων μεγαλύτερη του 50% αλλά και τον όγκο των πωλήσεων να καταγράφει μείωση της τάξης του -25%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Κορκίδης. svg%3E

Και προσέθεσε το εξής: «Είναι προφανές ότι υπάρχει αισθητή μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης με μεγάλη υποχώρηση κατά 34 μονάδες του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο τζίρος του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Σημειωτέον πως σχεδόν το ήμισυ της κατανάλωσης και των εμπορικών πωλήσεων πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής».


Οι συνολικές απώλειες αγγίζουν τα εννιά δισεκατομμύρια ευρώ


Η εμπορική κίνηση του διμήνου των θερινών εκπτώσεων «ήταν υποτονική και αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του έτους, που υποχώρησε με ρυθμό 18,3% καταγράφοντας μέχρι σήμερα συνολικές απώλειες εννιά δισεκατομμυρίων ευρώ. Με την ολοκλήρωση των τακτικών θερινών εκπτώσεων και πριν την έναρξη των άτυπων φθινοπωρινών προσφορών στις αγορές της Αττικής θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου είναι ένα βήμα πριν την ΜΕΘ», κατέληξε.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال