Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θράκη: Χιλιάδες Έλληνες στην Τουρκία για ψώνια παρά την προκλητικότητα Ερντογάν

Κοινοποίηση

Θράκη: Χιλιάδες Έλληνες στην Τουρκία για ψώνια παρά την προκλητικότητα Ερντογάν

Εικόνες από το Τελωνείο των Κήπων, στον Έβρο, που προκαλούν έντονο προβληματισμό βλέπουν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο χτυπάει κόκκινο, αλλά και τις ακραίες θέσεις και δηλώσεις δια στόματος Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις σχέσεις με την Ελλάδα, χιλιάδες Έλληνες συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα με προορισμό την αγορά της γειτονικής χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 700 πολίτες πέρασαν μόνο το Σαββατοκύριακο από τα σύνορα με κατεύθυνση την Τουρκία, κυρίως για αγορές στο παζάρι της Κεσσάνης αλλά και για βόλτα στην Κωνσταντινούπολη και τις άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας.





Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή οι τοπικές αγορές της Θράκης δεινοπαθούν, με τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού αλλά και την εν γένει δυσπραγία που καταγράφεται στην αγορά, να οδηγεί ένα βήμα πριν το λουκέτο δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις.

Στα παραπάνω δεν πρέπει κανείς να λησμονεί και το γεγονός πως ο κορονοϊός καταγράφει έξαρση στην γειτονική χώρα, μεγαλύτερη μάλιστα απ’ αυτή που εντοπίζεται στην Ελλάδα με τον φόβο της διασποράς του ιού εντός της Ελλάδας να μεγαλώνει διαρκώς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα