Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θράκη: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για κρούσμα ελονοσίας

Κοινοποίηση

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Έβρο μετά από περιστατικό ελονοσίας στην Ορεστιάδα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο στην Ορεστιάδα μετά από περιστατικό ελονοσίας στο βόρειο τμήμα του Νομού. Το περιστατικό διαγνώσθηκε την Τρίτη 25/08 στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου παρακολουθείται και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.





Το κλιμάκιο επιστημόνων του ΕΟΔΥ, συνοδευόμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας καθώς και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Κ.Βενετίδη, θα επισκεφθεί δομές υγείας και άλλα σημεία του νομού, προκειμένου να λάβει γνώση των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτήν την περίοδο στην περιοχή.

Η ελονοσία είναι λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το παράσιτο «πλασμώδιο» της ελονοσίας και μεταδίδεται κυρίως μέσω τσιμπήματος μολυσμένου Ανωφελούς κουνουπιού (Anopheles).





Η έγκαιρη ανίχνευση και κατάλληλη θεραπεία των κρουσμάτων ελονοσίας σε συνδυασμό με την προστασία από τα κουνούπια και την έγκαιρη εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς και επανεμφάνισης της νόσου στην Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ εφαρμόζει συστηματικά και αδιαλείπτως επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας.

Περισσότερα για την ελονοσία και για τους τρόπους προστασίας από τα κουνούπια: https://bit.ly/3jma3MR

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα