Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρία μέρη που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ το κινητό σου τηλέφωνο

Κοινοποίηση

Τρία μέρη που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ το κινητό σου τηλέφωνο



Θέση για κινητό: Αυτά είναι τα σημεία στα οποία «απαγορεύεται» να βάλεις τη φορητή τηλεφωνική συσκευή σου.

Προέκταση του χεριού μας έχει γίνει το κινητό μας τηλέφωνο καθώς είναι σύνηθες να το παίρνουμε παντού μαζί μας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, δεν το αποχωριζόμαστε καθόλου.

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τη χρήση του, αφού υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία δεν πρέπει να το βάζουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει αναφορές στα αποτελέσματα της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων στην ανθρώπινη υγεία μιας και είναι ένα ζήτημα που έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ έχουν γίνει πολλές μελέτες αναφορικά με την ευρεία εξάπλωση της χρήσης τους σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, μόλις μέχρι τον Ιούνιο του 2009 υπήρχαν περισσότεροι από 4,3 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως! Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή των μικροκυμάτων. Η κύρια ανησυχία είναι η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών. Αυτό όμως, δεν είναι τόσο πιθανό αφού η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ανήκει στην κατηγορία των μικροκυμάτων η οποία δεν είναι ιονίζουσα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου.





Ωστόσο, φαίνεται πως επηρεάζει άλλες πλευρές της καθημερινότητάς μας όπως την ημερήσια απόδοσή μας και τον ύπνο μας. Για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τρία σημεία με τα οποία διαδράς καθημερινα και δεν πρέπει να βάζεις το κινητό σου:

Στην τσέπη σου

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη μας. Σύμφωνα με έρευνες, η τσέπη είναι το χειρότερο μέρος που μπορούμε να βάλουμε το κινητό μας κι αυτό γιατί όταν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και βρίσκεται στην τσέπη μας η ακτινοβολία είναι 2 με 7 φορές μεγαλύτερη από το εάν είναι τοποθετημένο στην τσάντα. svg%3E

Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Είτε οι πολύ υψηλές είτε οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι οι χειρότερες για ένα κινητό. Είναι, λοιπόν, λάθος να βάζεις το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να χαθούν δεδομένα, αλλά και να φθαρεί πιο γρήγορα η μπαταρία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.




Στο μπάνιο

Είναι το σημείο του σπιτιού που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ το κινητό σου κι αυτό γιατί τα μικρόβια μπορεί να είναι παντού και θα «κολλήσουν» αμέσως πάνω του. Επίσης, η υγρασία που δημιουργείται στο μπάνιο σίγουρα δεν κάνει καλό στη συσκευή.

pagenews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα