Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βαχαρίδης: “Στόχος μας να θέσουμε σταθερές βάσεις στη Β΄ Εθνική”

Κοινοποίηση

Βαχαρίδης: “Στόχος μας να θέσουμε σταθερές βάσεις στη Β΄ Εθνική”

Την Δευτέρα (24/8) πραγματοποιήθηκε η επίσημη “πρώτη” του Λεύκιππου Ορόσημο και ο Χρήστος Βαχαρίδης μίλησε στο lefkipposbc.gr για τους στόχους που θέτει o σύλλογος της Ξάνθης στην… πρόκληση της Β΄ Εθνικής. Ο Έλληνας κόουτς θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη του ανδρικού τμήματος -και- στη Β’ Εθνική, σε συνεργασία με τον στενό του συνεργάτη, Λεωνίδα Μαγιάννη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Βαχαρίδης στην επίσημη ιστοσελίδα του Λεύκιππου:

“Δεν το χαρήκαμε όπως θέλαμε”

Για την περσινή σεζόν: “Η περσινή δουλειά τελείωσε κάπως περίεργα και βίαια θα έλεγα εξαιτίας της πανδημίας. Είχαμε μια απότομη διακοπή των αγώνων και έπειτα ακολούθησε μια αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η ομάδα μας ήταν 100% μέσα στον στόχο της και θεωρώ ότι μέχρι το τέλος, εύκολα ή δύσκολα θα τερματίζαμε στην πρώτη θέση και θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν το χαρήκαμε όπως θέλαμε αλλά μένει στο τέλος η γλυκιά γεύση της ανόδου”.





“Να βάλουμε σταθερές βάσεις”

Για την φετινή σεζόν στη Β΄ Εθνική: “Όσον αφορά φέτος, τα πράγματα ξεκινούν πάλι περίεργα με κανόνες στους οποίους ποτέ δεν ήμασταν συνηθισμένοι, όμως πρέπει να τους ακολουθήσουμε, το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία όλων των αθλητών και του προσωπικού του συλλόγου αλλά και να τηρούμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν αυτή την στιγμή. Η ομάδα μας είναι μικρή σε ηλικία και από την στιγμή που είναι και ο πρώτος χρόνος της σε αυτή την κατηγορία, είναι να πατήσει σταθερά στα πόδια της. Άρα, αγωνιστικά ο στόχος της είναι να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν γίνεται γρηγορότερα και στην συνέχεια να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται”.

“Προτεραιότητα μας η ένταξη παιδιών από τις Ακαδημίες”

Για την “είσοδο” παικτών από τα τμήματα υποδομής: “Από εκεί και πέρα ο παραπάνω στόχος θα πρέπει να συνδυαστεί και με την προώθηση παικτών από την Ακαδημία για να αναδείξουμε και την δουλειά που γίνεται στα τμήματα Υποδομής του Συλλόγου. Το κάναμε πέρυσι και είναι και κάτι που θα το κάνουμε και φέτος. Με τον συνεργάτη μου, τον Λεωνίδα Μαγιάννη, το έχουμε θέσει σαν προτεραιότητα να εντάξουμε τα παιδιά αυτά στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας την ώρα που καίει το παιχνίδι και όχι να παίρνουν απλά κάποια λεπτά συμμετοχής όταν αυτό έχει κριθεί. Αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνει με κάποια προσοχή ώστε να μην τα κάψουμε τα παιδιά και να έχουν πάντα την δυνατότητα να προσφέρουν στην ομάδα. Αυτό θέλει καλό προγραμματισμό και ιδιαίτερη προσοχή”.





“Με τον Λεωνίδα Μαγιάννη έχουμε κοινούς στόχους και όραμα για την ομάδα”

Για την συνεργασία του με τον Λεωνίδα Μαγιάννη: “Με τον συνεργάτη μου, τον Λεωνίδα Μαγιάννη, πέρα από την φιλική έχουμε από πέρυσι και επαγγελματική σχέση. Ταιριάζουμε και μπασκετικά πέρα από την ανθρώπινη σχέση και αυτό βγαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε κοινούς στόχους και όραμα για την ομάδα, βοηθώντας ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές. Υπάρχει άμεση σύνδεση του ανδρικού με το εφηβικό τμήμα, με τον Νίκο Ρετζέπη να βοηθάει τα μέγιστα σε αυτή την διαδικασία και είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτό το προπονητικό team προστέθηκε και ο Γιάννης Παϊτάρης. Έχουμε ξεκινήσει μια δουλειά από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα και σκοπός είναι όλη αυτή η δουλειά να συνδέεται με το ανδρικό τμήμα. Προσέχουμε πολύ αυτή την παραγωγική διαδικασία που γίνεται με την βοήθεια όλων των αξιόλογων προπονητών που διαθέτει ο Σύλλογος”.





“Θέλουμε και θα φροντίσουμε να κυλήσει ομαλά η προετοιμασία”

Για τον επηρεασμό της προετοιμασίας και του γενικότερου σχεδιασμού από τον κορονοϊό: “Το πόσο θα επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση την πορεία της προετοιμασίας είναι μια θεωρητική ερώτηση και θα το δούμε στην πράξη. Εμείς θέλουμε η προετοιμασία των αθλητών να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται. Ο σχεδιασμός μας προχωρά μέρα με την μέρα, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει όλες τις ομάδες . Όλες ξεκινούν από το ίδιο σημείο εκκίνησης. Άρα οι στόχοι μας δεν αλλάζουν”.

Για την εμπειρία του ως πρώτος προπονητής στον Λεύκιππο Ορόσημο: “Ήταν η πρώτη μου δουλειά σε ανδρικό επίπεδο ως πρώτος προπονητής. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την διοίκηση, μου έδωσε πάρα πολύ καλό υλικό, ήταν συνεχώς δίπλα μας, ενίσχυσε το τεχνικό team και γενικά δημιουργήθηκαν συνθήκες υψηλού επιπέδου που με βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να έχω μια πρώτη πολύ επιτυχημένη χρονιά”.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα