Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Δωρεάν 6.500 μάσκες σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Δωρεάν 6.500 μάσκες σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας



Μάσκες σχολεία: Με υφασμάτινες, πιστοποιημένες, μάσκες θα προμηθεύσει τους 6.500 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – νηπιαγωγεία, δημοτικά και μειονοτικά δημοτικά – ο Δήμος Ξάνθης, γνωστοποίησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης.

Ήδη ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στον αντιδήμαρχο οικονομικών να προχωρήσει σε έρευνα αγοράς προκειμένου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ο Δήμος να είναι έτοιμος και να γίνει η διανομή στα σχολεία του Δήμου.





Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ξάνθης κινήθηκε ταχύτατα και ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες, ενώ μόλις σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι με εντολή του πρωθυπουργού, το υπουργείο εσωτερικών θα διανείμει έκτακτο κονδύλι στους Δήμους της χώρας προκειμένου να αναλάβουν την προμήθεια και αγορά μασκών για μαθητές και  εκπαιδευτικούς.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα και στο Δήμο Ξάνθης να καλύψει τις ανάγκες και των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων.

“Για μας τα παιδιά, και πρωτίστως η προστασία της υγείας τους, είναι προτεραιότητα” επισημαίνει ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι μάσκες να πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί και ακριβώς σε αυτό το κομμάτι εστιάζει την προσοχή ο Δήμος.

Πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα