Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Πρόστιμο μαμούθ άνω των 15.000 ευρώ σε γάμο στον Εχίνο

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Πρόστιμο μαμούθ άνω των 15.000 ευρώ σε γάμο στον Εχίνο

Τσουχτερό πρόστιμο που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ επέβαλε η Αστυνομία στον Εχίνο, στην ορεινή Ξάνθη, για “συνωστισμό” σε γαμήλιο γλέντι. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στον οικισμό του Εχίνου – ο οποίος είχε τεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς ολικής καραντίνας – η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ σε διοργανωτή γάμου (συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων) καθώς διαπιστώθηκε πως στο γλέντι βρίσκονταν επιπλέον 100 άτομα από το επιτρεπόμενο όριο.

Δυστυχώς αντίστοιχες εικόνες δεν καταγράφονται μόνο στον Εχίνο, αλλά γλέντια και γάμοι με τη συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων πολιτών έχουν λάβει χώρα ευρύτερα σε διάφορες περιοχές της ορεινής Ξάνθης, σε οικισμούς μέσα στην πόλη όπου κατοικούν Ρομά αλλά και στο Δροσερό, και έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια και προβληματισμό.




Εκατοντάδες πρόστιμα για μάσκα 

Την ίδια στιγμή εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στην Ξάνθη και ευρύτερα στην ΑΜΘ καθώς και για το εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας στα καταστήματα, ενώ έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το διάστημα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων, βεβαιώθηκαν συνολικά 147 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα και Έβρο.

Το σαφάρι ελέγχων από πλευράς της Αστυνομίας είναι έντονο σε καθημερινή βάση, καθώς σε επίπεδο Περιφέρειας ο αριθμός των προστίμων είναι διψήφιος κάθε μέρα. Στην Ξάνθη, οι Αρχές επιδίδονται σε αντίστοιχους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και όταν εντοπίζονται πολίτες χωρίς μάσκες ή όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τότε επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα.

Ξάνθη: Πρόστιμο μαμούθ άνω των 15.000 ευρώ σε γάμο στον Εχίνο




Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για Ξάνθη και Θράκη 

Νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας η Κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 07:00 σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 11 μέχρι τις 23/8 στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Ξάνθη: Πρόστιμο μαμούθ άνω των 15.000 ευρώ σε γάμο στον Εχίνο




Θράκη: Αρνητικό τεστ κορονοϊού στα σύνορα

Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και αυτών στη Θράκη.

Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα