Ξάνθη: «Το Mobile School Ταξιδεύει» σε καταυλισμούς Ρομά

Ξάνθη: «Το Mobile School Ταξιδεύει» σε καταυλισμούς Ρομά

Το έργο «Το Mobile School Ταξιδεύει» διάρκειας τριών ετών, που υλοποιεί η « Ένωση Κυριών Δράμας» πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε καταυλισμούς Ρομά των Νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια του έργου στόχος είναι η προσέγγιση 450 νέων ατόμων (παιδιών & ενηλίκων), τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δράσεις. Η καινοτομία του έργου έγκειται στο γεγονός, πως εκτός από παρεμβάσεις, σε αυτές τις περιοχές πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις και επιμορφώσεις, που έχουν θέμα τη σεξουαλική αγωγή, την προσωπική υγιεινή και την διατροφή.


Επιπλέον, μέσω του έργου δίνεται η δυνατότητα τους γονείς Ρομά να συμμετέχουν σε δράσεις συμβουλευτικής, εκπαίδευσης αλλά και κοινωνικής προστασίας για την υποστήριξη των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην καταπολέμηση του φαινομένου της σχολικής διαρροής και του αναλφαβητισμού και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των παιδιών στις σχολικές μονάδες.

Ξάνθη: «Το Mobile School Ταξιδεύει» σε καταυλισμούς Ρομά

Μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης προετοιμάζει τα παιδιά Ρομά για την ένταξη τους στην σχολική κοινότητα τόσο σε θεωρητικό υπόβαθρο όσο και στην ψυχική ετοιμότητα και αυτοεκτίμηση.

Στο πλαίσιο άρσης των στερεοτύπων πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των τριών Νομών σε θέματα ισότητας, ισονομίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Λίγα λόγια για την Ένωση


Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1904 με πολλαπλό έργο. Δραστηριοποιείται στους τομείς της επισιτιστικής βοήθειας, της εκπαίδευσης, ψυχολογικής & νομικής υποστήριξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απασχόλησης και επαγγελματικού προσανατολισμού, φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών και γυναικών στον Ξενώνα Ανοιχτής Φιλοξενίας. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 1700 μέλη οικογενειών που προέρχονται από ολόκληρο τον Νομό Δράμας.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال