Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξενοδόχοι Θάσου: 80% μείωση στην κίνηση σε σχέση με πέρσι

Κοινοποίηση

Ξενοδόχοι Θάσου: 80% μείωση στην κίνηση σε σχέση με πέρσι



Θάσος Τουρισμός: Αν και, στην αρχή της τουριστικής σαιζόν, οι ξενοδόχοι και όσοι ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού στον νομό Καβάλας υποστήριζαν πως αν η προσέλευση παραθεριστών κυμαινόταν στο 50% σε σχέση με την περασμένη χρονιά θα μιλούσαμε για μια πετυχημένη τουριστική περίοδο, τελικά τα μηνύματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

Μπορεί η κίνηση τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου να τονώθηκε ελαφρά, ωστόσο το συνολικό πρόσημο της προσέλευσης τουριστών στην Θάσο (τον κατεξοχήν παραθεριστικό προορισμό στον νομό Καβάλας -αλλά και, κατά γενική ομολογία, σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜΘ) είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό.





Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου των ξενοδόχων Θάσου Πάρη Παρασχούδη στην ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal,  ότι “σε σχέση με πέρσι η τουριστική κίνηση κυμαίνεται στο 20%!” (δηλ. μιλάμε για μια μείωση της τάξης του 80%!).

Αν και ο κ. Παρασχούδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του Αυγούστου δεν καταγράφηκε ούτε ένας νέος φορέας του κορωνοϊού στην Θάσο, επισημαίνοντας παράλληλα πως “έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, καλύτερα που παρέμειναν κλειστά τα σύνορα σε όλους τους σταθμούς πλην του Προμαχώνα”, υπογράμμισε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για την τοπική οικονομία, όχι μόνο όσον αφορά τις επιχειρήσεις αλλά και -κυρίως- τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές (είτε τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής).

Πηγή:Kavala Portal

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα