Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή στη Νέα Κεσσάνη

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή στη Νέα Κεσσάνη

Συνελήφθησαν χθες (18-9-2020) το απόγευμα, στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, σε αγροτική περιοχή της Νέας Κεσσάνης Ξάνθης, ο οδηγός – διακινητής ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενη δασώδη έκταση, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συνελήφθη ο συνεργός του, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 16-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Λάρισας, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα, για το οποίο επίσης έχει δηλωθεί κλοπή την 14-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Άσπρων Χωμάτων), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Τελικά, στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου – Ελαιοχωρίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες. 

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα