Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Θα αποβάλλονται οι μαθητές αν βήχουν επίτηδες

Κοινοποίηση

Βρετανία: Θα αποβάλλονται οι μαθητές αν βήχουν επίτηδες



Βρετανία κορωνοϊός: Με σιδερένια πυγμή σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τους μαθητές καθώς ανακοινώθηκε πως αν αυτοί βήχουν ή φτερνίζονται επίτηδες μέσα στη σχολική τάξη, θα αποβάλλονται. Ερωτηματικό παραμένει πως οι εκπαιδευτικοί θα είναι σίγουροι για τις προθέσεις του μαθητή.

Την στιγμή που τα κρούσματα στην Μεγάλη Βρετανία αυξάνονται, η δημοτικότητα του Μπόρις Τζόνσον πέφτει καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις μια μεγάλη μερίδα της αγγλικής κοινωνίας θεωρεί ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία δεν είναι ο καταλληλότερος. Τα μέτρα σιδερένιας πειθαρχίας που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν στα σχολεία, δύσκολα θα αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα.

Τα σχολεία στη Βρετανία ξεκινάνε αύριο την νέα σχολική χρονιά και θα μοιάζουν περισσότερο με στρατώνες, όσον αφορά το ζήτημα της πειθαρχίας. Μέτρα που προβλέπουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μαθητές που θα αστειεύονται με τον κορωνοϊό θα εφαρμόσουν διάφορα σχολεία. Σημειώνεται ότι κάθε σχολείο ακολουθεί τη δική του τακτική.

Τα παραπτώματα και οι ποινές

Οι κανονισμοί που τα σχολεία της χώρας επιβάλλουν είναι σημαντικά αυστηρότεροι από εκείνους με τους οποίους τελείωσε η προηγούμενη σχολική χρονιά το καλοκαίρι. Με την ποινή της αποβολής θα τιμωρούνται μαθητές αν πέσουν σε κάποιο παράπτωμα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. svg%3E





Στο πλαίσιο της διατήρησης των αποστάσεων, πολλοί γονείς ενημερώθηκαν από τα σχολεία ότι απαγορεύεται να βήξει ή να φταρνιστεί κάποιο παιδί για αστείο μπροστά σε άλλο, με τις αρχές να απειλούν όσους το κάνουν ότι θα τους στείλουν απ’ ευθείας στο σπίτι τους, καθώς θεωρείται επικίνδυνο να τίθενται σε τιμωρία σε άλλη αίθουσα.

Κάθε τάξη σε πολλά σχολεία θα έχει συγκεκριμένο χώρο στις τουαλέτες, και όποιο παιδί πάει σε τουαλέτα άλλης τάξης θα υφίσταται κυρώσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις τα σχολεία επιβάλλουν να μη βγαίνουν καθόλου τα παιδιά από την αίθουσά τους, ακόμη και να τρώνε το γεύμα τους πάνω στο θρανίο τους.

Παραδείγματα σχολείων

Η Ακαδημία «Byron» στο Άκτον του δυτικού Λονδίνου, έχει υιοθετήσει νέα πολιτική συμπεριφοράς των μαθητών: «Ορισμένες συμπεριφορές (π.χ. βήχας σκόπιμα προς το πρόσωπο άλλου ατόμου) που θα χαρακτηρίζονταν προηγουμένως «απλά αντικοινωνικές», τώρα θα θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρές».

Ένας μαθητής που σκοπίμως αγνοεί ή αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και την απόσταση που πρέπει να τηρεί μεταξύ των συμμαθητών του, θα μετακινηθεί σε άλλη τάξη και εάν οι εκπαιδευτικοί καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι θέτει άλλους σε κίνδυνο, τότε οι γονείς να περιμένουν ότι το παιδί τους μπορεί να αποκλειστεί από τα μαθήματα!





Το «John Flamsteed Community School» στο Ντέρμπι έχει την δική του πολιτική: «Οι μαθητές θα έχουν συγκεκριμένες τουαλέτες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αυτό πρέπει να τηρηθεί αυστηρά. Αν ένας μαθητής αποφασίσει να μην σεβαστεί τους κανόνες, αυτό θα αντιμετωπίζεται ως πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα».

Τα κρούσματα στη Βρετανία

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία είναι ελαφρώς μικρότερος σε σχέση με τα 1.715 που είχαν καταγραφεί μια μέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με τη νόσο, αυξάνοντας σε 41.501 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη Βρετανία.

pagenews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα