Παπαστεργίου: Ακόμη δεν μας έχουν δοθεί οι σωστές προδιαγραφές για τις μάσκες

Παπαστεργίου: Ακόμη δεν μας έχουν δοθεί οι σωστές προδιαγραφές για τις μάσκες

Πέντε ημέρες πέρασαν από τη διαπίστωση της αστοχίας με τις μάσκες που επρόκειτο να δοθούν στους μαθητές κι ακόμη δεν έχουν δοθεί οι κατάλληλες προδιαγραφές με βάση τις οποίες θα πρέπει να ραφτούν οι νέες μάσκες που θα καταλήξουν στα σχολεία. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV100 και τη Βάσω Λυκουρίνου.

Ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε ότι η ΚΕΔΕ δεν φέρει την ευθύνη για το φιάσκο και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι “οι δήμαρχοι βάζουν πλάτη και δεν τραβιούνται πίσω για να αφήσουν άλλους να βγουν μπροστά και να σηκώσουν το βάρος”. “Το ποιος έχει την ευθύνη, για μας είναι τελείως ξεκάθαρο, γιατί εμείς πήραμε προδιαγραφές και τρέξαμε έναν διαγωνισμό. Από κει και πέρα, ως προς αυτό, θεωρώ ότι αυτό το πινγκ-πονγκ των ευθυνών το μόνο που κάνει είναι να εξοργίζει τον κόσμο. Αυτό που με νοιάζει την ώρα αυτή για να κλείσω μία υποχρέωση που ανέλαβα απέναντι στο υπουργείο εσωτερικών και την κυβέρνηση, είναι το να διορθωθεί χωρίς δημόσια δαπάνη το λάθος αυτό, ή αβλεψία αυτή στο κομμάτι των προδιαγραφών γιατί είναι ξεκάθαρο λάθος προδιαγραφών και όχι λάθος κατά την κατασκευή ή την παραλαβή” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Στην ερώτηση γιατί η ΚΕΔΕ παρέλαβε τις XL μάσκες όταν διαπιστώθηκε ότι αυτές είναι ακατάλληλες, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε: “Οι μάσκες ήταν σύμφωνες με τις προδιαγραφές. Όταν ένας διαγωνισμός τρέχει δεν σταματάει τόσο εύκολα από την ώρα που έχει βγει στον αέρα και έχουν κατατεθεί προσφορές”.

Ερωτηθείς για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε αυτή την υποχρέωση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε: “Δεν θα πω ότι μετάνιωσα όταν ανέλαβα μία υποχρέωση βάσει της οποίας τελικά τα σχολεία άνοιξαν. Θα ήταν όλα καλά αν δεν υπήρχε αυτό ακριβώς το πρόβλημα σε αυτές τις ηλικίες των παιδιών. Θα σας πω ότι ήταν πραγματικά μία πολύ στενάχωρη και δύσκολη περίοδος και παραμένει μέχρι να τελειώσουμε την όλη διαδικασία. Παρόλα αυτά γενικά δεν είμαστε οι δήμαρχοι αυτοί που τραβιόμαστε πίσω και αφήνουμε άλλους να βγουν μπροστά να σηκώσουν το βάρος βάζουμε πλάτη”.

thestival.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال