Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μια δικηγόρος από την Ξάνθη στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25

Κοινοποίηση

Μια δικηγόρος από την Ξάνθη στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ 25 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αποτελείται από 142 μέλη. Ανάμεσα σε αυτά και το όνομα μιας δικηγόρου από την Ξάνθη. Πρόκειται για την κυρία Γιαννίκη Ελισσάβετ.  

Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζεται απόλυτη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς προβλήματα, παρά τις αυτονόητες δυσκολίες λόγω της μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «δυο μήνες μετά την ψήφιση του Καταστατικού μας από τα μέλη μας πανελλαδικά, αλλά και ολόκληρο το DiEM25, το πανευρωπαϊκό κίνημα του οποίου του ΜέΡΑ25 είναι μέρος, η συμμετοχική διαδικασία συγκρότησης των οργάνων του κόμματος μπήκε σε άμεση εφαρμογή. Υπερπηδώντας τα εμπόδια που αδιάκοπα θέτει η πανδημία, οργανώθηκε τεχνικά άρτια και αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε σήμερα να μπορούμε να καλωσορίσουμε στο κορυφαίο αποφασιστικό όργανο το ΜέΡΑ25, την Κεντρική Επιτροπή, 142 συνοδοιπόρους!».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τρία είναι τα βασικά σημεία που χαρακτηρίζουν τη διαδικασία:

– ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: 29 «κάλπες» σε όλες τις γωνιές της χώρας εγγυήθηκαν ότι η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνει αντιπροσώπους από κάθε γωνιά της χώρας.

– ΕΥΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ: Στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 εκπροσωπούνται όχι μόνο όλες οι γωνιές της Ελλάδας αλλά και όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις επαγγελματικές κατηγορίες που παλεύουν για αυτόν τον τόπο σε καθεστώς Χρεοδουλοπαροικίας

– ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα όπου κληρωτοί, από όλα τα μέλη, εκπροσωπούνται κατά τουλάχιστον 10% στην Κεντρική Επιτροπή, έτσι ώστε ποτέ να μην ριζώσουν εκλογικοί μηχανισμοί. Το ΜέΡΑ25, το μόνο κόμμα στην Ευρώπη, με περισσότερες γυναίκες βουλευτές από άνδρες, δεν θα μπορούσε παρά να εφαρμόσει με ενθουσιασμό την ποσόστωση και στην Κεντρική Επιτροπή, έτσι η όποια ανισορροπία εκπροσώπησης των φύλων προέκυψε από την κάλπη εξισορροπήθηκε από την κληρωτίδα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα