Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Εισαγγελέας κάλεσε Διευθυντές υπό κατάληψη σχολείων

Κοινοποίηση

ΕΛΜΕ Ξάνθης: Εισαγγελέας κάλεσε Διευθυντές Σχολείων για τις καταλήψεις

Οι Διευθυντές κλήθηκαν να δώσουν ονόματα μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας – «Σαφάρι» από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης σε μαθητές και οικογένειες
Εισαγγελέας κάλεσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή της Ξάνθης. Όπως λέει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Σοφία Ζήση, «οι Διευθυντές κλήθηκαν να δώσουν ονόματα μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων». H πρόεδρος λέει ότι τις προηγούμενες ημέρες τελούσαν υπό κατάληψη 9 με 10 σχολεία, αλλά τώρα μόνο είναι υπό κατάληψη, επισημαίνοντας ότι οι καθηγητές κάνουν ότι είναι καλύτερο με γνώμονα την εκπαίδευση και τις συνθήκες υγιεινής.
Στο υπουργείο Παιδείας παρακολουθούν στενά το θέμα των καταλήψεων. Οι αρνητικές συνέπειες των καταλήψεων και ο κίνδυνος από τη μη χρήση μάσκας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο συζητήσεων που κάνουν Διευθυντές Εκπαίδευσης με τους μαθητές που κάνουν κατάληψη, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών, καθώς το υπουργείο θέλει με την ενημέρωση και όχι με άλλου τύπου μέτρα να λυθεί το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης:

Πληροφορηθήκαμε ότι με εντολή εισαγγελέα κλήθηκαν στην Ασφάλεια Ξάνθης οι διευθύντριες και οι διευθυντές των σχολείων που τελούν «υπό κατάληψη» και μάλιστα ζητήθηκαν και ονόματα μαθητών/τριων  υποκινητών/τριών από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να λύνονται εντός των σχολικών τειχών με παιδαγωγικούς τρόπους και όχι με την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας. Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δε συμβάλλουν στην αποφόρτιση των συνθηκών, που αποτελεί ζητούμενο, αλλά τορπιλίζουν μια ήδη τεταμένη κατάσταση.

Ας μας αφήσουν οι δικαστικές αρχές ήσυχες/ους να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιδαγωγικά θέματα που προκύπτουν στη σχολική ζωή, όπως κάναμε πάντα.

Την ίδια στιγμή, ας αναλάβει και το υπουργείο Παιδείας τις ευθύνες που του αναλογούν στη διαμόρφωση πραγματικών όρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία με την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και τον σημαντικό περιορισμό των μαθητών ανά τάξη (που είναι και το κύριο αίτημα των παιδιών) που θα συνδράμουν στην αποφυγή του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα