Ειδικό εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις, ποιοι είναι δικαιούχοι

Ειδικό εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις, ποιοι είναι δικαιούχοι

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς του TAXISnet.

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ 2020: Αρχίζει αύριο, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 08:00, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ του έτους 2020, που αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς του TAXISnet.

Όσοι εκ των δικαιούχων υποβάλουν την αίτησή τους μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η υποβολή τους θα ξεκινήσει την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 ευρώ έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Ειδικό εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις, ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα εξής επαγγέλματα: Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου, του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου 2020, εφόσον κατά το έτος 2019 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2020. Ταυτοχρόνως θα πρέπει το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) να είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/eidiko-epochiko-boethema .

Η παραλαβή της απόφασης για το επίδομα θα γίνεται μέσω του ατομικού λογαριασμού του ασφαλισμένου στο eServices του ΟΑΕΔ.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال