Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η εικονική πτήση πάνω από την Ξάνθη που σε ταξιδεύει – BINTEO

Κοινοποίηση

Η “εικονική πτήση” πάνω από την Ξάνθη που σε ταξιδεύει - BINTEO

Πρωταγωνίστρια σε ένα βίντεο εικονικής προσομοίωσης έγινε η Ξάνθη στο YouTube. Πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν μιάμισης ώρας στο οποίο ένα αεροσκάφος πραγματοποιεί πτήση πάνω από την Ξάνθη αλλά και ευρύτερα την περιοχή της Θράκης. 

Το βίντεο είναι δημιούργημα του γνωστού YouTuber SIM GameGR, που δεν είναι άλλος από τον Φώτη που μάλιστα έλκει την καταγωγή του την ορεινή Ξάνθη, ο οποίος επιδίδεται στη δημιουργία τέτοιου είδους διαδικτυακών παραγωγών με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών

“Στο βίντεο βλέπουμε μια πτήση από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” με προορισμό το αεροδρόμιο της Καβάλας “Μέγας Αλέξανδρος”. Το αεροσκάφος που πετάμε είναι το 2κινητηριο “Diamond Da62”. Στην διαδρομή περάσαμε από την πόλη της Κομοτηνής και κατεβήκαμε προς το Φανάρι και το Εθνικό Πάρκο της λίμνης Βιστωνίδας. Στην συνέχεια ανεβήκαμε με προορισμό την πόλη της Ξάνθης, περνώντας το δρόμο για την ορεινή Σταυρούπολη και περάσαμε πάνω από τον Δαφνώνα και το Άνω-κάτω Καρυόφυτο στο δρόμο προς τους καταρράχτες του Λειβαδίτη” εξηγεί ο γνωστός YouTuber μιλώντας στο XanthiNea.gr, για να προσθέσει πως “από εκεί κάναμε αναστροφή προς τα νότια περνώντας ανάμεσα από βουνά στα στενά του Νέστου και ακολουθώντας το δέλτα του Νέστου “Κοτζά Ορμάν” με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Καβάλας. Ο υπολογιστής είναι ένας Intel I7 9700k που τρέχει στα 4500 ghz μνήμη RAM 32gb, κάρτα γραφικών μια Gtx1060-6gd5 και το παιχνίδι είναι σε ένα σκληρό δίσκο ssd 1 tera. Επίσης χρειάζεται και ένα joystic logitech 3d game pro και φυσικά το πρόγραμμα obs studio”. 

Πώς ξεκίνησε η αγάπη για τις πτήσεις

Μιλώντας για το πάθος του με τη δημιουργία τέτοιου είδους βίντεο στο YouTube, ο ίδιος εξηγεί πως πάντα είχα λατρεία για τα αεροπλάνα και τις πτήσεις. Από μόνος μου παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube και με διάβασμα έμαθα να πετάω σχεδόν όλα τα είδη αεροσκαφών. Κάποια μέρα γνώρισα έναν ελληνοκαναδό YouTuber τον “Jimmy Dali” και εκείνο τον καιρό ανέβαζα μόνο προσγειώσεις που έκανα στα μέρη που πήγαινα. Όταν είδε μια προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μου είπε “φίλε μου αυτό που κάνεις πρέπει να το δείξεις στο κόσμο είναι υπέροχο” και με την βοήθεια του τα κατάφερα. Είναι υπέροχο να μπορείς να πετάς σε όποιο σημείο του κόσμου μπορείς και να μπαίνεις στην θέση του πιλότου σε εύκολες η δύσκολες συνθήκες”. 

Μάλιστα για τη δημιουργία του βίντεο με πρωταγωνίστρια και την Ξάνθη χρειάστηκαν σχεδόν 4 ώρες, με τον ίδιο να τονίζει πως “αφού χρειάστηκε να ετοιμάσω το σχέδιο πτήσης, καύσιμα, όπως να δω και τον καιρό γιατί στο βίντεο έχουμε Real weather, στην συνέχεια έπρεπε να κάνω μοντάζ ώστε το βίντεο να φαίνεται ομοιόμορφο. Το να μάθεις δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού υπάρχουν πολλά βίντεο tutorial και σελίδες που σε βοηθούν σε τυχόν απορίες. Επίσης ένας που βοηθάει σε αυτό είμαι και εγώ και είμαι στην διάθεσή του καθενός”. 

Σχολιάζοντας το κοινό που μπαίνει στο κανάλι του και παρακολουθεί τα βίντεο του ο ίδιος επισημαίνει πως “το κοινό μου στο YouTube διψάει  να μάθει για τα simulator Games (παιχνίδια προσομοίωσης) πραγματικά οποίος ξεκινήσει να μαθαίνει ένα τέτοιο παιχνίδι αρχίζει και του αρέσει όλο και πιο πολύ. Δυστυχώς η κατηγορία Simulator Games στην Ελλάδα κλασσικά είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και σκοπός μου είναι να μπορέσω να μάθω στο ελληνικό κοινό αυτή την υπέροχη αίσθηση της προσομοίωσης”. 


Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βίντεο στο κανάλι SIM GamerGR

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα