Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καβάλα: Συνάντησε τον πρόσφυγα που έσωσε τη ζωή της γυναίκας του

Κοινοποίηση

Καβάλα: Συνάντησε τον πρόσφυγα που έσωσε τη ζωή της γυναίκας του

Ο Mohammad, όταν είδε μπροστά του μια γυναίκα να βρίσκεται στη θάλασσα και να κινδυνεύει να πνιγεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στο νερό και την έσωσε από βέβαιο πνιγμό.

Η κυρία Μαρία, ενώ απολάμβανε το μπάνιο της με τους φίλους της, άρχισε αργά να απομακρύνεται από αυτούς και ταυτόχρονα άρχισε να χάνει τον έλεγχο του σώματός της. Την ίδια μέρα, ο Mohammad βρισκόταν στην ίδια παραλία με τη γυναίκα του και τις τέσσερις κόρες τους και ήταν αυτός που έσωσε την κ. Μαρία.





Η ιστορία ξεδιπλώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην παραλία Περιγιάλι της Καβάλας.

«Εκείνη τη στιγμή μόνο μια σκέψη πέρασε στο μυαλό μου, για να την βγάλω από τη θάλασσα. Μπορεί να ήταν ξένη για μένα, αλλά ήταν ένας άνθρωπος που κινδυνεύει. Αντέδρασα όπως κάθε άνθρωπος θα είχε αντιδράσε», είπε ο Mohammad Abushalha, ένας Παλαιστίνιος που ζει στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας στην Καβάλα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

«Η μητέρα μου θα μπορούσε να ήταν στη θέση της. Δεν είχα επιλογή. Μπήκα αμέσως στη θάλασσα και την έβγαλα στην παραλία», θυμάται. Στη συνέχεια της έδωσε πρώτες βοήθειες για να αποκαταστήσει την αναπνοή της και λίγα λεπτά αργότερα το ασθενοφόρο έφτασε και την μετέφερε στο νοσοκομείο.





Η Μαρία Φιλιππίδου έπρεπε να νοσηλευτεί για λίγες μέρες καθώς οι πνεύμονες της ήταν γεμάτοι νερό. Σήμερα έχει αναρρώσει πλήρως.

Στο μεταξύ, ο κ. Γιώργος, σύζυγος της κ. Μαρίας έψαξε να βρει τον άνδρα που έσωσε τη γυναίκα του. Τελικά, ανακάλυψε ότι ο Mohammad και η οικογένειά του ζουν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας και πήγε εκεί για να τον δει και να τον ευχαριστήσει προσωπικά.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική, όπως παραδέχτηκαν τόσο το προσωπικό όσο και ο Διευθυντής της εγκατάστασης, που ήταν παρόντες. Ο κ. Γιώργος με δάκρυα ευχαρίστησε τον Mohammad για την πρωτοβουλία του.

thestival.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα