Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Κινητοποίηση στην Ξάνθη για τα προβλήματα στην Παιδεία

Κοινοποίηση

Κινητοποίηση στην Ξάνθη για τα προβλήματα στην Παιδεία

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου – το μέλλον και τη μόρφωση που θα χει το παιδί σου

Το δικαίωμα στη μόρφωση, σε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες, αλλά σε συνθήκες πανδημίας πετσοκόβεται όπως και όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα είχαν γλυτώσει.

Η πολιτική της κυβέρνησης με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει  ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες τον σχεδόν καθημερινό διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτό, όπως την έχει και για την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων από το άνοιγμα του τουρισμού με γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε Τουρισμό – Μεταφορές και όχι τις οδηγίες των επιστημόνων. Με 100% πληρότητα στα αεροπλάνα και 85% στα καράβια!

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας  που διατρανώθηκαν με μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση απαντά με την καταστολή. Αντί να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς έστειλε σε όλη τη χώρα την Αστυνομία και αντί για προσωπικό καθαριότητας  προχώρησε σε εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στην πόλη μας, σύμφωνα και με την καταγγελία της τοπικής ΕΛΜΕ. 

Τα πάστωμα των παιδιών μας σε 25άρια τμήματα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, το λιγοστό προσωπικό καθαριότητας και το στοίβαγμα των νηπίων σε κοντέινερ δεν αντιμετωπίζονται μόνο με μάσκες όσο μεγάλες και αν είναι. Αντιμετωπίζονται μόνο με οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα μας για υγεία και παιδεία που αρμόζουν στον 21ο αιώνα.

Την ίδια ώρα που δίνουν δις ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς μας λένε ξεδιάντροπα ότι για την παιδεία και την υγεία του λαού δεν υπάρχει φράγκο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας και στην πόλη μας 

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

Οι εργαζόμενοι-γονείς, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα