Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Μόνο 23 κρούσματα στην Ξάνθη τον Αύγουστο παρά την έξαρση

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Μόνο 23 κρούσματα στην Ξάνθη τον Αύγουστο παρά την έξαρση



Ξάνθη κρούσματα κορονοϊός: Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, παρά την έξαρση σε όλη τη χώρα, κινήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη τον Αύγουστο.

Παρά το γεγονός ότι η ΠΕ Ξάνθης πρωταγωνίστησε τους πρώτης μήνες εμφάνισης της πανδημίας καταγράφοντας δεκάδες κρούσματα στην περιοχή (τα περισσότερα εκ των οποίων στην ορεινή ζώνη και πιο συγκεκριμένα στον Εχίνο), στο δεύτερο – και πιο ισχυρό – κύμα εμφάνισης του ιού η Ξάνθη φαίνεται να διατηρεί χαμηλά ποσοστά.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr, τον Αύγουστο εντοπίστηκαν συνολικά 23 κρούσματα σε όλη την ΠΕ Ξάνθης, ποσοστό ιδιαίτερα μικρό συγκριτικά με τα αντίστοιχα κρούσματα σε περιοχές όπως ο Έβρος, η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.





Άξιο αναφοράς το γεγονός πως αντίστοιχα πτωτική ήταν και η πορεία του ιού στην Ξάνθη τον Ιούλιο.

Παρά την αισθητή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ξάνθη, η περιοχή συνεχίζει να περιλαμβάνεται σε αυτές που χαρακτηρίζονται ως “κόκκινες” και στις οποίες ισχύουν συγκεκριμένοι περιορισμοί και μέτρα.

Μεταξύ άλλων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – τύπου μπαρ και εστιατόρια – κατεβάζουν ρολά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7 το πρωί, ενώ υπάρχει όριο 50 ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις όπως γάμους και βαπτίσεις.





Φυσικά, τα εν λόγω μέτρα αξιολογούνται ως άδικα από επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι τονίζουν πως η Ξάνθη δεν παρουσιάζει τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται σε περιοχές όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη και θα έπρεπε να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, δεδομένου και του γεγονότος πως στην Ξάνθη τέθηκαν σε ισχύ πολύ αυστηρά μέτρα κατά την έναρξη της πανδημίας τα οποία γονάτισαν και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Αρνητική πρωτιά για την Ξάνθη 

Βέβαια, την ίδια στιγμή η περιοχή φαίνεται πως καταγράφει μια νέα αρνητική πρωτιά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε περιστατικό ασθενούς που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μερικών μηνών.





Πρόκειται για έναν 45χρονο από την Ξάνθη ο οποίος ήταν θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε ακολούθησαν 8 αρνητικά τεστ τα οποία του έγιναν λόγω του αντικειμένου της εργασίας του. Δυο εβδομάδες όμως πριν βρέθηκε θετικός και πάλι στον κορονοϊό και αν τελικά πρόκειται για επαναλοίμωξη, θα είναι η τρίτη περίπτωση παγκοσμίως. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.


Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο καθηγητής ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης. «Μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: ή θα πρέπει το στέλεχος του ιού να είναι διαφορετικό ή η ανοσία που έχτισε την πρώτη φορά ο ασθενής να μην ήταν αρκετά ισχυρή». Δεν είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο. Αν παραμείνουν σπάνια περιστατικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αν γίνουν πιο συχνά θα είναι. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία κρατάει» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα