Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μέσα Οκτωβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός για τη γρίπη

Κοινοποίηση

Μέσα Οκτωβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός για τη γρίπη

Το σχέδιο για την διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων και τον εμβολιασμό για την γρίπη H1N1 ήταν αντικείμενο συζήτησης σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Υγείας με tweet του που συνοδεύθηκε από φωτογραφία αναφέρθηκε σε όσους συμμετείχαν. Πρόκειται για την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Υπενθυμίζεται πως μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου από τα τέλη Σεπτέμβρη.

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες αποκτά μεγαλύτερη σημασία φέτος και λόγω της πανδημίας Covid-19.




Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε:

«Έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα