Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα μέτρα φέρνει η έκρηξη κρουσμάτων

Κοινοποίηση

Νέα μέτρα φέρνει η έκρηξη κρουσμάτων

Με νέα μέτρα για την Αττική και μάσκα παντού ενδέχεται να συνοδευτεί η σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η τελική απόφαση για τα νέα μέτρα θα ληφθεί σήμερα,

Νέα μέτρα εξετάζονται όσον αφορά τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους στην Αθήνα, τον Πειραιά και σε ολόκληρη την Αττική, μετά την νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους επιστήμονες έχει σημάνει συναγερμός μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων. 

Το ρεκόρ κρουσμάτων έχει σημειωθεί με τα σχολεία να είναι κλειστά και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσουν όταν οι μαθητές θα κληθούν να καθίσουν και πάλι στα θρανία.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και όλοι περιμένουν να δουν πως θα κινηθούν τα νέα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο απολογισμός των 372 νέων κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες στη χώρα μας, έδειξε πόσο εύκολα μπορεί να εκτροχιαστεί η κατάσταση.




Στο κάδρο δεν είναι μόνο τα Γιαννιτσά, αφού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ακόμα 29 κρούσματα συνδέονται με βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική και 21 προέρχονται από διάφορες γνωστές συρροές προηγούμενων ημερών.

Ο κορονοϊός παρουσιάζει μεγάλη έξαρση στην Αττική και όλα δείχνουν έρχονται νέα έκτακτα μέτρα και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με ένα πρώτο και βασικό την χρήση μάσκας παντού.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Σήμερα το πρωί στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τους λοιμωξιολόγους, αναμένεται να κριθούν τα νέα, έκτακτα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αν θα αποφασιστεί τελικά η καθολική χρήση της μάσκας. Δηλαδή όλοι οι πολίτες να φορούν μάσκα, όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο.

Χθες περιοχές όπως Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα κηρύχθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.




Lockdown σε Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς

Νέα μέτρα αποφασίστηκαν για τις περιφερειακές ενότητας Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού.

Πλέον, στις συγκεκριμένες περιοχές μεταξύ άλλων θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού- σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις και οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, για οποιοδήποτε λόγο.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από σήμερα Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00.




Τα μέτρα αποφασίστηκαν λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, μετά τα κρούσματα κοροναϊού σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα