Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά με τους περιφερειάρχες για Covid-19

Κοινοποίηση

Τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά με τους περιφερειάρχες για Covid-19

Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και στελεχών του οργανισμού.

Εξετάστηκαν θέματα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και είναι σε εφαρμογή, ενώ αναλύθηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.





Συμφωνήθηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υποδειχθούν το συντομότερο από πλευράς περιφερειών οι κατάλληλοι χώροι ανέγερσης των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.), σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας 2020-2023 «Ασπίδα». Στο ίδιο πλαίσιο, ο υφυπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες να προχωρήσει άμεσα ο ορισμός των 13 περιφερειακών συντονιστών Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη συνεργασία, καθώς, όπως σημείωσε, ο στενός συντονισμός με τις περιφέρειες έχει αποδειχθεί κεντρικής σημασίας τόσο στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όσο και στη θωράκιση της χώρας έναντι φυσικών καταστροφών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα