Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβληματίζει η εικόνα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης

Κοινοποίηση

Προβληματίζει η εικόνα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης

Επεισόδια το βράδυ της Κυριακής έφεραν ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα της υποστελέχωσης

Συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό η λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής.

Το γεγονός ότι το εν λόγω Κέντρο Κράτησης δεν έχει στελεχωθεί σωστά προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κόλπους των Αστυνομικών οι οποίοι έχουν επισημάνει κατά καιρούς το πρόβλημα, ζητώντας ενίσχυση των Αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής.

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Μόρια Μυτιλήνης, διατάχθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας η μεταγωγή 34 κρατουμένων και η φύλαξή τους στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς των Αστυνομικών, που έκαναν λόγο για ένα Κέντρο Κράτησης που λειτουργεί ήδη στα όρια του. 

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Κέντρο Κράτησης φυλάσσεται σε 24ωρη βάρδια από 6 αστυνομικούς, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτό για να κρατήσουν ήρεμους και ασφαλείς 180 κρατουμένους, διαφορετικών εθνικοτήτων. Αυτό το Κέντρο λειτουργεί υποδειγματικά από το 2012, χάρη στο φιλότιμο και επαγγελματισμό των συναδέλφων μας, αλλά μην παίζετε με τις πιθανότητες” τονίζει μεταξύ άλλων σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Συνδυκαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης. 

Συμπλοκή την Κυριακή

Μάλιστα, την Κυριακή το απόγευμα σημειώθηκε και συμπλοκή μεταξύ παλαιών και νεώτερων κρατουμένων, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί μεγάλη κινητοποίηση Αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής για να λήξει το επεισόδιο και η ένταση μέσα στο Κέντρο Κράτησης.

“Για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χρειάστηκε η ενίσχυση όλων των συναδέλφων που ήταν βάρδια την συγκεκριμένη στιγμή κατόπιν των εντολών του R/T Κέντρου της Δ/νσής μας. Χάρη στον επαγγελματισμό των συναδέλφων μας δεν είχαμε ούτε θύματα συναδέλφους αλλά και ουτέ σοβαρούς τραυματισμούς κρατουμένων” τονίζουν οι Αστυνομικοί σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις στο Κέντρο Κράτησης.

Φήμες για… τη Σταυρούπολη

Την ίδια στιγμή αναμένεται η πρόσληψη 100 συνοριακών φυλακών που σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό προορίζονται για την ενίσχυση του Κέντρου Κράτησης.

Από την πλευρά τους οι Αστυνομικοί της περιοχής συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως χρειάζονται άμεση ενίσχυση όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ξάνθης για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά.

Όλα αυτά, τη στιγμή που άρχισε να κυκλοφορεί ξανά η φήμη περί δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στην ορεινή Σταυρούπολη καθώς και πως ορισμένοι εκ των 100 συνοριακών φυλακών θα μεταφερθούν εκεί.

Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή, ενώ αντίστοιχες φήμες στο παρελθόν έχουν διαψευστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα