Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αποστολή σχολικού και αθλητικού υλικού στο σχολείο Όμηρος Χιμάρας από την ΕΑΑΣ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Αποστολή σχολικού και αθλητικού υλικού στο σχολείο Όμηρος Χιμάρας από την ΕΑΑΣ Ξάνθης

Το Παράρτημα Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος «βρέθηκε» στο πλευρό των μαθητών του σχολείου Όμηρος Χιμάρας στέλνοντας τους σχολικό και αθλητικό υλικό. 

Βέβαια φέτος εξαιτίας των δύσκολων καταστάσεων λόγω COVID-19, τα μέλη της Ένωσης δεν κατάφεραν να επισκεφθούν την Χιμάρα αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει κανονικά η αποστολή της βοήθειας.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΑΑΣ Ξάνθης:

Αν και φέτος το προσκυνηματικό ταξίδι μας στην Β. Ήπειρο που ήταν προγραμματισμένο από 24-28 Σεπτεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω COVID -19, εν τούτοις πραγματοποιήσαμε αποστολή σχολικών και αθλητικών ειδών στο 9χρονο Ελληνικό Σχολείο ΌΜΗΡΟΣ της Χειμάρρας, με χρηματική βοήθεια από την Ελληνική Ομογένεια του Τορόντο.

Ελπίζουμε του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα από πλευράς πανδημίας ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα προσκυνηματικά μας ταξίδια στους χώρους θυσίας των προγόνων μας, στα πεδία των μαχών με τους ηρωικούς άταφους νεκρούς αλλά και οι συναντήσεις μας με την Ελληνική Ομογένεια της Βορείου Ηπείρου, που προσπαθεί να διατηρήσει τα ήθη, τα έθιμα, την Ορθοδοξία, τις εθνικές παραδόσεις αλλά προπαντός την Ελληνική γλώσσα μέσα από αντίξοες συνθήκες και διώξεις του επίσημου και ανεπίσημου αλβανικού κράτους
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα