Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας

Κοινοποίηση

Βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 12/10 με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και βόρεια, ενώ από τις βραδινές ώρες μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τη νύχτα προς Τρίτη 13/10 το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα συνεχίσει την πορεία του προς το Ανατολικό Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή των βροχοπτώσεων σε προγνωστικούς χάρτες με χρονικό βήμα τριών ωρών για το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη.


Επισημαίνεται ότι:

  • τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους
  • αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων
  • τις πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα