Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έλεγχοι και συστάσεις από την Αστυνομία στην Ξάνθη για τις μάσκες

Κοινοποίηση

Έλεγχοι και συστάσεις από την Αστυνομία στην Ξάνθη για τις μάσκες


Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από τράπεζες, ΚΕΠ και καταστήματα έκαναν συστάσεις στους πολίτες 

 

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς κλειστούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς για τους κατοίκους της ΠΕ Ξάνθης από το πρωί της Παρασκευής. 

Όπως είναι γνωστό η Ξάνθη βρίσκεται πλέον στο επίπεδο 3 (αυξημένη επιτήρηση) και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις “πορτοκαλί” περιοχές της χώρας, που πρακτικά βρίσκονται ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown. 

Ανάμεσα στα μέτρα που ισχύουν πλέον στην περιοχή είναι και αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. 

Το πρωί της Παρασκευής ωστόσο βρήκε αρκετούς κατοίκους στην Ξάνθη να κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς να φορούν μάσκες, σε αντίθεση με τα όσα ορίζουν πλέον τα νέα μέτρα. 

Αισθητή ήταν από τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο και η παρουσία των Αστυνομικών, με την ομάδα ΔΙΑΣ να προσεγγίσει εξωτερικούς χώρους τραπεζών, καταστημάτων αλλά και ΚΕΠ, που σχηματίζονται ουρές από πολίτες, κάνοντας συστάσεις τόσο για τη χρήση μάσκας όσο και για την ορθή τοποθέτηση αυτής (να μην τη φοράνε στο πηγούνι ή με τη μύτη εκτεθειμένη). 

Δεν είναι λίγοι ωστόσο οι κάτοικοι που φάνηκε να πειθαρχούν ήδη από την πρώτη στιγμή, κυκλοφορώντας με μάσκες στον δρόμο και εφαρμόζοντας τα νέα μέτρα. 

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που εντοπιστεί πολίτης χωρίς μάσκα, τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο στην Ξάνθη, θα του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα