Ένταση στο Μειονοτικό Ξάνθης - Εμπόδισαν την είσοδο σε εκπαιδευτικό

Ένταση στο Μειονοτικό Ξάνθης - Εμπόδισαν την είσοδο σε εκπαιδευτικό

Ένταση στο Μειονοτικό Ξάνθης - Εμπόδισαν την είσοδο σε εκπαιδευτικό

Ο Νιχάτ Χότσικα έχει οριστεί από την ελληνική πολιτεία εκπαιδευτικός στο Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης - Ένταση από υποστηρικτές του λεγόμενου «ψευδομουφτή» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος

Σε «Οδύσσεια» εξελίσσεται η υπόθεση του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα, του εκπαιδευτικού που είχε απολυθεί παράνομα το 2016 από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης με το... στίγμα του «γκιολενιστή» και, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, έχει δικαιωθεί τρεις φορές από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων του είχε οριστεί για το πρωί της Τρίτης (6 Οκτωβρίου) σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης, ωστόσο ομάδα υποστηρικτών του λεγόμενου «ψευδομουφτή», υποκινούμενη από μηνύματα στα social media, συγκεντρώθηκε στο σχολείο και απέκλεισε την είσοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, το οποίο ζητούσε να μη γίνει δεκτός στο σχολείο ο εν λόγω εκπαιδευτικός.

Παραθέτουμε το μήνυμα εναντίον του εκπαιδευτικού στα social media με την μετάφραση στα ελληνικά και την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Ένταση στο Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης - Εμπόδισαν την είσοδο σε εκπαιδευτικό

Αγαπητοί μου δάσκαλοι, (Θέλω) την προσοχή όσων έχουν παιδιά στο Μειονοτικό Γυμνάσιο. Ενημερωθήκαμε ότι αύριο το πρωί ο Hocka θα φθάσει (επιστρέψει) στο σχολείο. Επομένως, οι υπάλληλοί μας που είναι γονείς θα πρέπει να είναι εκεί στις οκτώ παρά τέταρτο αύριο και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία χωρίς να προκαλούν βία. Με σεβασμό.


Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:


Παίζουν με τη φωτιά τουρκικό προξενείο και διοίκηση Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης –Οργανώνουν επικίνδυνες συγκεντρώσεις πυροδοτώντας τη βία και εμποδίζοντας την είσοδο στο σχολείο σε εκπαιδευτικό που επιχείρησε να αναλάβει διδακτικά καθήκοντα!

Παίζουν με τη φωτιά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο οι εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου και οι διοικούντες το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Όχι μόνο απαγορεύουν την ανάληψη εκπαιδευτικών καθηκόντων από τον εκπαιδευτικό Νιχάτ Χότσικα, καταπατώντας τις εντολές της ελληνικής πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα προβαίνουν σε υποκίνηση εκδηλώσεων μίσους, οργανώνοντας δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις μπροστά από το σχολείο. Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα μήνυμα του ψευδοΜουφτή (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1), ο οποίος χθες βράδυ με μήνυμά του σε ομάδα που ελέγχει στα social media κάλεσε σε συγκέντρωση μέλη της ομάδας, ώστε να παρεμποδιστεί η νόμιμη ανάληψη καθηκόντων του συναδέλφου μας.

Η ιστορία του Νιχάτ Χότσικα είναι  γνωστή στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα με την παράνομη απόλυσή του το 2016 από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει εκδώσει τρεις αποφάσεις (ενδεικτικά ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2)να επιστρέψει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο του. Δόθηκε, μάλιστα, εντολή να αναρτηθεί το όνομά του στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στο ΠΣ My School. Η τελική απόφαση ανάληψης καθηκόντων, με εντολή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ξάνθης και του Συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης θα έπρεπε να εφαρμοστεί σήμερα το πρωί. Όμως στην είσοδο του σχολείου βρέθηκαν 20-30 άτομα, δήθεν αυθόρμητα συγκεντρωμένα (μετά από εντολή του ψευδοΜουφτή), που εμπόδισαν την είσοδο του εκπαιδευτικού στο σχολείο, με τουρκόφωνα ΜΜΕ να καλύπτουν πανηγυρικά την «εκδήλωση»! Πρωτοφανείς, τριτοκοσμικές εικόνες στην ελληνική δημοκρατία που δεν τιμούν κανέναν.  Δυστυχώς όμως παρατηρείται και ολιγωρία ορισμένων εκ των εποπτικών αρχών της πολιτείας που υπέκυπταν μέχρι τώρα στους εκβιασμούς προξενείου και διοίκησης του σχολείου και δεν εφάρμοζαν τον νόμο.

Η ΟΙΕΛΕ έχει ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν από τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου και τη διοίκηση του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης. Είναι φανερό ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους, παίζοντας με τη φωτιά. Προειδοποιούμε τις αρχές και την ελληνική κυβέρνηση ότι τα πράγματα στην Ξάνθη είναι εκτός ελέγχου. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η σωματική ακεραιότητα του Νιχάτ Χότσικα και των εκπροσώπων μας τίθενται σε άμεσο κίνδυνο. Ελπίζουμε η ελληνική πολιτεία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει άμεσα την εφαρμογή των αποφάσεών της.

alfavita.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال