Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Κινδυνεύει το δάσος της Δαδιάς

Κοινοποίηση

Έβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κινδυνεύει το δάσος της Δαδιάς

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Προσπάθειες να μη φτάσει στην “καρδιά” του προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς. Ρίψεις νερού και ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ το βράδυ της Πέμπτης (01/10), για τη φωτιά που μαίνεται ακόμη στον Έβρο.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να μη φτάσει η φωτιά στην “καρδιά” του προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς, ενώ σήμερα, Παρασκευή (02/10), αναμένονται ρίψεις νερού από τις εναέριες δυνάμεις που θα επιχειρήσουν πάλι στην περιοχή.

Έβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κινδυνεύει το δάσος της Δαδιάς

Η φωτιά κατακαίει πυκνές δασικές εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Δαδιάς, “αγγίζοντας” τον πυρήνα, όπου φωλιάζουν δεκάδες είδη σπάνιων αρπακτικών πουλιών, ενώ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η φωτιά καίει σε σημεία του πυρήνα του συγκεκριμένου σπάνιου δάσους που βρίσκονται στην περιοχή της Λευκίμμης, ενώ τις προσπάθειες και τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης που ήρθε από την Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη (01/10), ενώ το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο ενισχύθηκαν περαιτέρω, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ και 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχείρησαν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα