Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κατεβάζουν ρολά μέχρι τις 5 Νοεμβρίου τρία σχολικά τμήματα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κατεβάζουν ρολά μέχρι τις 5 Νοεμβρίου τρία σχολικά τμήματα στην Ξάνθη

Τρία σχολικά τμήματα στην Ξάνθη κατεβάζουν ρολά μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού που αφορούν μαθητές της περιοχής. 

Πρόκειται για δύο τμήματα στο 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης, το Α1 και το Α4 καθώς και το Β2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. 

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές που σπουδάζουν στις εν λόγω σχολικές μονάδες της Ξάνθης εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα τα τμήματά τους να κατεβάσουν ρολά – όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο – να ξεκινήσει η διαδικασία απολύμανσης αλλά και η ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό πιθανών νέων κρουσμάτων που να σχετίζονται μεταξύ τους. 

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και στην Ακαδημία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης, με την ΠΑΕ μάλιστα να εκδίδει σχετική ανακοίνωση το Σάββατο ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για το περιστατικό. 

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 φοιτητές του ΔΠΘ στην Ξάνθη μέσα σε αυτή την εβδομάδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια μικρή – αλλά αξιοσημείωτη – αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Ξάνθη. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η Ξάνθη παραμένει στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και ισχύουν συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή, ενώ στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται η Ροδόπη και πλέον ο Έβρος και η Καβάλα από την Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Κατεβάζουν ρολά μέχρι τις 5 Νοεμβρίου τρία σχολικά τμήματα στην Ξάνθη

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα