Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με μάσκες, χωρίς παρελάσεις και με F-16 το “ΟΧΙ” στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Με μάσκες, χωρίς παρελάσεις και F-16 το “ΟΧΙ” στην Ξάνθη


80 χρόνια από το ιστορικό «ΟΧΙ» χωρίς στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στην Ξάνθη 

Σε τίποτα δεν θύμιζε τις εορταστικές εκδηλώσεις του παρελθόντος ο τρόπος με τον οποίο φέτος η Ξάνθη τίμησε την επέτειο του ιστορικού “ΟΧΙ”. 

Η συμπλήρωση 80 χρόνων από το “Έπος του 1940” βρήκε την Ξάνθη, όπως και όλες τις πόλεις της χώρας, με μια λιτή και σεμνή τελετή εορτασμού η οποία περιελάβανε την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας. 

Τον ουρανό της Ξάνθης διέσχιζαν την ίδια στιγμή μαχητικά F-16 ενώ οι παρευρισκόμενοι που κατέθεσαν στεφάνια το έκαναν με τη χρήση μάσκας, δημιουργώντας πρωτόγνωρες εικόνες που σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία. 

Οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη 

Οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη περιελάμβαναν την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Δρίμτζια Μαρία. Στην συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης (πλατεία Ελευθερίας) από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και καταθέσεις στεφάνων, με την τελετή να κλείνει με τον Εθνικό ύμνο τον οποίο απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης και έψαλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα