Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Κομοτηνή – Προβληματισμός στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Κομοτηνή – Προβληματισμός στην Ξάνθη

Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης τίθεται και επίσημα από την Πέμπτη η Κομοτηνή, μετά και την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. 

Όπως ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά, η ΠΕ Ροδόπης περνάει στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, με αποτέλεσμα να ισχύουν πλέον αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. 

“Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, των Σερρών, της Νάξου και της Ροδόπης αλλά κυρίως της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, που δείχνουν να πιέζονται από υψηλά επιδημιολογικά φορτία τις τελευταίες ημέρες, να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε απόλυτο συναγερμό και να τηρούν πιστά τα μέτρα” σημείωσε ο κύριος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Τρίτη το απόγευμα. 

Μόνο την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 73 νέα κρούσματα στη Ροδόπη, που αποτελεί αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ για την ευρύτερη περιοχή ενώ την ίδια στιγμή εντοπίστηκαν και 15 κρούσματα στην Ξάνθη

Στην ΠΕ Ξάνθης καταγράφεται μια εξίσου σημαντική άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, με την περιοχή να “δίνει” πλέον διψήφια νούμερα σε καθημερινή βάση και την πορεία εξάπλωσης του ιού να προκαλεί έντονο προβληματισμό. 

Η Ξάνθη, προς το παρόν, παραμένει στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) στον υγειονομικό χάρτη και δεν αλλάζει κάτι στα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή. 

138 κρούσματα στην ΑΜΘ 

Ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, την Τρίτη εντοπίστηκαν από το ΕΟΔΥ 138 νέα κρούσματα γεγονός που επίσης προκάλεσε έντονη ανησυχία σε κατοίκους και φορείς. 

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων: 

  • 73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα