Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ρόδι της Ξάνθης ταξιδεύει στην Ευρώπη

Κοινοποίηση

Το ρόδι της Ξάνθης ταξιδεύει στην Ευρώπη

Σε πείσμα των καιρών, με επιμονή, μεράκι και όρεξη για αυτό που κάνουν, τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη καταφέρνουν όχι απλώς να παραμένουν “ζωντανές” σε αυτή τη δύσκολη –  από πολλές απόψεις – εποχή που διανύουμε, αλλά παράγουν προϊόντα που ταξιδεύουν τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Μια τέτοια επιχείρηση είναι η “Ροδώνας Καραφύλλη” που έχει έδρα την Ξάνθη και παράγει χυμό και σπόρια ροδιού, προϊόντα που πωλούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και χώρες του εξωτερικού. 

“Μέσα στο 2012, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης προέκυψε η ανάγκη να στραφούμε σε άλλες διεξόδους. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα από εμάς, την νεότερη γενιά, να αξιοποιήσουμε το κτήμα στο οποίο ο πατέρας μας καλλιεργούσε ροδιές, σαν μια ερασιτεχνική ασχολία για την συνταξιοδότησή του. Με την μεταποίηση του φρούτου που κάνουμε – καθαρισμένα σποράκια και χυμό – οι ωφέλιμες αξίες του ροδιού είναι πιο προσιτές στον καταναλωτή και απαντούν στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Έτσι σταδιακά  προσθέσαμε ιδέες και χρόνο, και με τη στήριξη της οικογένειας, εξελιχθήκαμε στη σημερινή επιχείρηση” εξηγεί στο XanthiNea.gr ο Μιχαήλ Δουλάκης, υπεύθυνος εργαστηρίου της επιχείρησης για να συμπληρώσει πως σήμερα τα προϊόντα που παράγουν πωλούνται εντός και εκτός συνόρων. 

“Προμηθεύουμε καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ εδώ και τρία χρόνια κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη με αυξανόμενη κάθε χρόνο ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού” τονίζει ο ίδιος. 

Ο χυμός από 100% φυσικό ρόδι που παράγει η τοπική επιχείρηση “Ροδώνας Καραφύλλη” είναι αποτέλεσμα προσεγμένης δουλειάς αλλά και αφοσίωσης με τον κύριο Δουλάκη να εξηγεί πως “δυσκολίες υπάρχουν πάντα σε κάθε εγχείρημα, και συνεχίζουν να βρίσκονται μπροστά μας καθώς στηθήκαμε σιγά σιγά και είμαστε ακόμα μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση στην αγορά. Αυτό μάλλον δεν τελειώνει ποτέ. Η πόλη μας, γεωγραφικά, δεν βρίσκεται κεντρικά στην ελληνική επικράτεια με αποτέλεσμα αυτό να δυσχεραίνει τη διανομή στα μεγάλα αστικά κέντρα, ξεκάθαρα και μόνο λόγω κόστους και απόστασης. Έτσι στην επαρχιακή πόλη ενώ έχουμε χαμηλότερο κόστος παραγωγής αντίθετα έχουμε αυξημένο κόστος διάθεσης”. 

Αυτό ωστόσο δεν έχει σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της τοπικής επιχείρησης, ενώ όπως διευκρινίζει ο ίδιος υπάρχουν κάποιες ιδέες και σχέδια στα σκαριά για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και “θα συνεχίσουμε με συνέπεια στη μέχρι τώρα πορεία μας, με αργά και σταθερά βήματα. Το μέλλον θα δείξει”. 

Το ρόδι της Ξάνθης ταξιδεύει στην Ευρώπη

Το ρόδι της Ξάνθης ταξιδεύει στην Ευρώπη

Το ρόδι της Ξάνθης ταξιδεύει στην Ευρώπη

Το ρόδι της Ξάνθης ταξιδεύει στην Ευρώπη

Το ρόδι της Ξάνθης ταξιδεύει στην Ευρώπη
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα