Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Μέχρι 2 επιβάτες στα ταξί – Τι ισχύει για τις συναθροίσεις

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Μέχρι 2 επιβάτες στα ταξί – Τι ισχύει για τις συναθροίσεις

Η Παρασκευή βρίσκει την Ξάνθη στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας με αποτέλεσμα να ισχύουν μια σειρά από αυστηρότερα μέτρα και περιορισμοί για την καθημερινότητα των πολιτών. 

Σχετικά με τις μετακινήσεις ορίζεται ως ανώτατο όριο οι δύο επιβάτες ανά ταξί, ενώ παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή. 

Αναλυτικά για τις μετακινήσεις ισχύουν τα εξής: 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς

65% σε ΜΜΜ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στη στάση των ΜΜΜ.

50% σε πλοία

Μέχρι 2 επιβάτες σε taxi

Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 4 άτομα

Ξάνθη: Τι ισχύει με τις συναθροίσεις 

Σχετικά με τις συναθροίσεις επιτρέπεται η συγκέντρωση έως 9 ατόμων αλλά με τη χρήση μάσκας ενώ προβλέπεται η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου. Παράλληλα, υπάρχει σύσταση για τον περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών. 

Αναλυτικά τα μέτρα για τις συναθροίσεις έχουν ως εξής: 

Λήψη μέτρων για περιορισμό συναθροίσεων ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση των όμορων περιοχών και του συνόλου της χώρας .

Έως 9 άτομα με μάσκες

Τήρηση απόστασης 1.5 μ

Σύσταση για περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών

Τσουχτερά πρόστιμα 

Την ίδια στιγμή σε περίπτωση που κάποιος εντοπιστεί να έχει παραβεί τα παραπάνω μέτρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα. 

Μετακινήσεις

Στα φυσικά πρόσωπα που μετακινούνται εντός των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Μάσκα

Στα φυσικά πρόσωπα που μετακινούνται εντός των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Συναθροίσεις

Στα φυσικά πρόσωπα που παρακολουθούν συναθροίσεις ή εκδηλώσεις ή συμμετέχουν σε αυτές διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000)

Στις επιχειρήσεις ή οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

Μεταφορές 

(Οι αριθμητικοί/ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης)

Μη τήρηση υγειονομικών μέτρων που αφορούν σε επιβατηγά δημοσίας χρήσεως (Ε.Δ.Χ.)

-Διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.

Μη τήρηση υγειονομικών μέτρων που αφορούν σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ:

Είτε σε κάθε επιβάτη είτε στον οδηγό του οχήματος/συρμού είτε σε αμφότερους αναλόγως, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ

Μη τήρηση υγειονομικών μέτρων που αφορούν σε επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές:

-Στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

-Στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης για παράβαση από οποιονδήποτε εντός του πλοίου διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Μη τήρηση υγειονομικών μέτρων που αφορούν σε κρουαζιερόπλοια:

-Στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ

– Στον πλοιοκτήτη ή τον εφοπλιστή, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους, καθώς και τους υπεύθυνους των φορέων διαχείρισης λιμένων για παραβίαση από οποιονδήποτε εντός του πλοίου διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Μη τήρηση υγειονομικών μέτρων που αφορούν σε ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής, καθώς και στα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια:

-Στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ,

-Στους πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων καθώς και τους πλοιάρχους ή κυβερνήτες, για παράβαση από οποιονδήποτε εντός του πλοίου διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

● Μη τήρηση απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας που τέθηκε στο πολύ υψηλό επίπεδο των προληπτικών μέτρων:

-1η παράβαση: Διοικητικό πρόστιμο στον μεταφορέα χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ

-2η παράβαση: Διοικητικό πρόστιμο στον μεταφορέα τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες

Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Ξάνθη υπάρχουν διαθέσιμα στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα