Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Νέα εποχή στην Ξάνθη και επίσημη πρώτη για Popovic

Κοινοποίηση

Νέα εποχή στην Ξάνθη και επίσημη πρώτη για Popovic

Ο Tony Popovic με το δεξί στη νέα εποχή της Ξάνθης

Η νέα εποχή του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ εγκαινιάστηκε σήμερα (7/10) με τη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Tony Popovic, που διοργανώθηκε στο προπονητικό κέντρο του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, παρουσία τύπου. 

Νέα εποχή στην Ξάνθη και επίσημη πρώτη για Popovic

Bill Papas

Ο επικεφαλής του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, Bill Papas, σε απευθείας σύνδεση από την Αυστραλία απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για τη στήριξη και την παρουσία τους. Μιλώντας για το όραμα του, δήλωσε «η ομάδα μας διανύει την καινούρια της εποχή. Μια εποχή διαφορετική από τις άλλες. Μια εποχή που προβλέπεται φωτεινή. Με το βλέμμα μας στραμμένο στην κορυφή, βάζουμε γερά θεμέλια, χτίζοντας μια ομάδα «δεμένη», μια ομάδα με κοινό όραμα και στόχους», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους συνεργάτες του «οι συνεργάτες μας και όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για αυτή την ομάδα με την ιστορική πορεία, καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάσουμε ξανά στη θέση που μας αξίζει. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους εσάς, που σε αυτό το ταξίδι στέκεστε στο πλευρό μου, στηρίζοντας το νέο όραμα της ομάδας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και στον Τάσο Γιαμουρίδη, για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τη συμβολή του στην ομάδα της Ξάνθης. Ο Τάσος είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης, που με όρεξη και πάθος κατανοεί τις ανάγκες της ομάδας και φροντίζει πάντα για το καλύτερο». Στη συνέχεια, έδωσε πάσα στον Tony Popovic, καλωσορίζοντάς τον ως το νέο προπονητή της ομάδας «ο Tony είναι ένας προπονητής παγκόσμιας κλάσης με εξαιρετικό ρεκόρ. Έχει κερδίσει πρωταθλήματα στην Αυστραλία, ήταν προπονητής της ομοσπονδίας και έχει αναδειχθεί πολλές φορές προπονητής της χρονιάς. Τον έχω παρακολουθήσει και σαν παίκτη και σαν προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας εντός και εντός γηπέδου».

Νέα εποχή στην Ξάνθη και επίσημη πρώτη για Popovic

Τάσος Γιαμουρίδης

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Τάσος Γιαμουρίδης δήλωσε «είναι σημαντική μέρα και για μένα προσωπικά κι ευχαριστώ από βάθος καρδιάς τον φίλο Bill Papas για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, αλλά και για την ευκαιρία που έχουμε όλοι εμείς να δημιουργήσουμε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό, που όμοιός του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα». Αναφορικά με τους νέους στόχους της ομάδας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της πόλης υπογράμμισε «πολλά καλά πράγματα γίνονται κι ακόμη καλύτερα θα γίνουν στα επόμενα χρόνια. Η ομάδα όμως χρειάζεται τους Ξανθιώτες, όπως και η πόλη χρειάζεται ένα δυνατό ΑΟΞ. Η νέα εποχή του ΑΟΞ και ο σχεδιασμός που γίνεται για το μέλλον είναι μία ευκαιρία ανάπτυξης και για την ίδια την πόλη, η οποία ταυτίζεται με την ομάδα και τις επιτυχίες της που θα ακολουθήσουν. ΑΟΞ και Ξάνθη έχουν μία σχέση συμβιωτική».

Ο ίδιος καλωσόρισε με τη σειρά του τον νέο προπονητή, Tony Popovic, «ο άνθρωπος που επιλέχθηκε προσωπικά από τον Bill Papas για να οδηγήσει όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές που μας εμπιστεύθηκαν και ήρθαν στην ομάδα μας, είναι ο Tony Popovic! My friend Tony, welcome to Xanthi».

Νέα εποχή στην Ξάνθη και επίσημη πρώτη για Popovic

Φάνης Ουζουνίδης

Ο Φάνης Ουζουνίδης, νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, έδωσε το δικό του στίγμα στη συνέντευξη τύπου «συμμετείχα με πρωτοστάτη τον Τάσο Γιαμουρίδη στην επιτυχημένη διαπραγμάτευση για την μεταβίβαση της ΠΑΕ. Αναλαμβάνω ως νομικός παραστάτης της ΠΑΕ, καθώς και την τιμητική θέση ως μέλος του ΔΣ. Στις αρμοδιότητες μου έγκειται η εκπροσώπηση της ΠΑΕ στις αθλητικές αρχές & επιτροπές. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δώσω τις μάχες ενώπιον των αρχών και να αποτελέσω την ασπίδα και τον θόλο προστασίας της».

Νέα εποχή στην Ξάνθη και επίσημη πρώτη για Popovic

Ανέστης Τσετινές

Ο Αθλητικός Διευθυντής του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, Ανέστης Τσετινές, μίλησε για την πορεία του στην ομάδα: «όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, εκτός από Ξανθιώτης είμαι και παιδί που μεγάλωσε μέσα στην ομάδα μας – αρκετοί το γνωρίζετε, τουλάχιστον οι παλαιότεροι, πως ο πατέρας μου, Γιώργος Τσετινές, ήταν για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ κατά την πρώτη εποχή της ομάδας μετά τη συνένωση του Ορφέα με την Ασπίδα Ξάνθης – και μετέπειτα προπονητής στις «φρέσκιες» τότε, ακαδημίες του ΑΟΞ, εκεί απ’ όπου ξεκίνησα κι εγώ και είχα την τύχη να τον έχω προπονητή – δάσκαλο. Από εκεί λοιπόν, από εκείνα τα χρόνια είχε μπολιαστεί μέσα μου η ΑΓΑΠΗ για την ομάδα μας. Τα χρόνια κύλησαν και το 2010 βρέθηκα στην ομάδα για μια σύντομη θητεία τότε και μπορεί να έφυγα αλλά, ποτέ δεν έφυγε από μέσα μου η αγάπη για την ομάδα μας, για τον ΑΟΞ. Για το νέο ξεκίνημα της ομάδας δήλωσε: «ήρθε πλέον, η ώρα για να μεγαλώσουμε περισσότερο και είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή μου στην ιστορία του νέου ΑΟΞ». Δίνοντας τη σκυτάλη στον TonyPopovic, «θα ήθελα να πω πως είμαι περήφανος και χαρούμενος που θα συνεργαστώ μ’ έναν προπονητή της εμβέλειάς του, έναν προπονητή με πάρα πολλές επιτυχίες, ένα προπονητή με προσωπικότητα κι έναν θετικό άνθρωπο με τον οποίο θα κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας».

Νέα εποχή στην Ξάνθη και επίσημη πρώτη για Popovic

Tony Popovic

Ο Tony Popovic, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής προπονητής της ομάδας «είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σ’ αυτή τη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Papas που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, καθώς επίσης και τους ανθρώπους της ομάδας. Έχουμε μια ευκαιρία για μια νέα εποχή για την ομάδα, έχουμε μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέα ιστορία. Έχουμε μία δυναμική ομάδα, μεγάλα σχέδια και στόχους, είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι της ομάδας.  Έχουμε πολλή δουλειά και είναι μία πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε σε μικρό διάστημα όσα θέλουμε. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία, αλλά ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στη SL1 το συντομότερο δυνατό».

«Η Ξάνθη είναι μια ολοκαίνουρια ομάδα και υποσχόμαστε στους φιλάθλους ότι θα δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε το όραμα της ομάδας, αλλά και της πόλης. Θέλουμε να είναι όλοι υπερήφανοι για την ομάδα, για το ποδόσφαιρό μας, και θα παίζουμε όσο γίνεται καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε».

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Tony Popovic δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και μίλησε για το όραμα και το πλάνο της ομάδας.

Για το ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας

«Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας, να υπάρχει κίνηση. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί αμυντικά για να ελέγχουμε τον ρυθμό των αγώνων. Θέλουμε μια νοοτροπία νικητή. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά αυτό θέλουμε να είναι το στιλ μας».

Για τη νέα εποχή της ομάδας

«Είναι πρόκληση για όλους μας. Όλοι είμαστε νέοι στην ομάδα, ο ιδιοκτήτης, ο πρόεδρος,  αλλά όλοι είμαστε εδώ για τον ίδιο λόγο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πράγματα στην Ξάνθη. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Δεν ήρθα εδώ για μια εύκολη δουλειά, αλλά είμαι φιλόδοξος, όπως και οι άνθρωποι της ομάδας, καθώς έχουμε την ίδια οπτική. Ξέρουμε την ιστορία του κλαμπ και είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε για το μέλλον του. Εστιάζω στα θετικά και μου αρέσει που άπαντες δουλεύουν μέρα νύχτα για ένα καλύτερο αύριο, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες».

Για το πρωτάθλημα

«Απ’ ότι έχω δει μέχρι τώρα, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με πάθος από τους παίκτες και τις ομάδες. Ξέρουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Η Ξάνθη είναι μεγάλο όνομα κι όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, έχοντας την ποιότητα για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Για την επιλογή της ομάδας

«Δεν δίστασα καθόλου να επιλέξω την Ξάνθη. Είναι ένα φανταστικό project. Έχω εντυπωσιαστεί από το πως δουλεύει ο καθένας στην ομάδα για ένα κοινό όραμα. Μου αρέσει πολύ η πόλη της Ξάνθης και πιστεύω ότι το όραμα του κλαμπ είναι εύκολο να το αποδεχθεί κάποιος. Όλοι στην ομάδα δουλεύουμε βάσει του οράματος του Προέδρου και θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Σύλλογος Παλαίμαχων του ΑΟΞ δώρισε στον Tony Popovic δύο βιβλία με ιδιαίτερη αφιέρωση για πολλές επιτυχίες, ενώ ανάλογες ευχές δέχθηκε και από τους Xanthifans.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα