Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Προβληματισμός για την νέα έξαρση στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Προβληματισμός για την νέα έξαρση στην Ξάνθη

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η νέα έξαρση του κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ξάνθη, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς. 

Μόνο μέσα σε δύο 24ωρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 50 κρούσματα κορονοϊού στην ΠΕ Ξάνθης, αυξάνοντας την ανησυχία των κατοίκων, ενώ η περιοχή βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). 

Η γειτονική Ροδόπη έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown, με τους επαγγελματίες της περιοχής να κάνουν λόγο για τη χαριστική βολή που θα οδηγήσει σε νέο κύμα λουκέτων και θα αυξήσει τα ποσοστά ανεργίας. 

Προβληματισμός για την ΑΜΘ 

Η Ξάνθη και η Ροδόπη δεν είναι οι μόνες περιοχές στις οποίες εντοπίζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς αντίστοιχη άνοδος καταγράφεται σε Έβρο, Καβάλα και Δράμα. 

Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 κρούσματα στην Ξάνθη, 34 στον Έβρο, 60 στη Ροδόπη και 33 στην Καβάλα και στην Δράμα αντίστοιχα. Συνολικά δηλαδή στην Περιφέρεια ΑΜΘ ανακοινώθηκαν 180 νέα κρούσματα μόνο σε ένα 24ωρο. 

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει άλλα 24 κρούσματα στη Δράμα, 23 στον Έβρο, 30 στην Ξάνθη, 19 στην Καβάλα και 41 στη Ροδόπη. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα