Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας τόσο σε όλους τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους στην Ξάνθη, από τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Η ΠΕ Ξάνθης πέρασε στο επίπεδο 3, στη ζώνη με τις “πορτοκαλί” περιοχές, και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown, με αποτέλεσμα πλέον να ισχύουν πιο αυστηρά μέτρα στην περιοχή

Οι κάτοικοι καλούνται να κάνουν υποχρεωτικά χρήση μάσκας τόσο όταν βρίσκονται μέσα σε κλειστούς δημόσιους χώρους όσο και όταν κινούνται έξω στον δρόμο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται με την επιβολή προστίμου. 

Συναγερμός με τα 30 κρούσματα 

Αυτό που προκάλεσε την άμεση μεταφορά της ΠΕ Ξάνθης από το επίπεδο 2 το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, όπου βρισκόταν μέχρι και την Πέμπτη, ήταν τα 30 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την περιοχή. 

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονταν στην περιοχή, ωστόσο στην επίσημη ενημέρωση της Πέμπτης τα κρούσματα στην Ξάνθη κατέγραψαν σημαντική αύξηση. 

Την ίδια στιγμή η ΠΕ Ροδόπης έχει ήδη περάσει στο επίπεδο 4 και έχει τεθεί σε τοπικό lockdown, με τους επαγγελματίες της περιοχής να μιλούν για το τελειωτικό χτύπημα για την οικονομία της περιοχής. 

Κλειστή η αγορά την Κυριακή 

Η αγορά της Ξάνθης, όπως και τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, δεν θα ανοίξει τελικά την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα