Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χτυπάει στα σχολεία της Ξάνθης ο κορονοϊός – Νέα κρούσματα

Κοινοποίηση

Χτυπάει στα σχολεία της Ξάνθης ο κορονοϊός - Νέα κρούσματα

Νέα κρούσματα κορονοϊού που αφορούν μαθητές σχολείων της Ξάνθης καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα.

Μετά το 5ο Δημοτικό Σχολείο, όπου εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό μια μαθήτρια με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες ένα τμήμα, και το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης όπου επίσης κατέβασαν ρολά δύο τμήματα μετά τον εντοπισμό ισάριθμων κρουσμάτων, νέα κρούσματα καταγράφονται και σε άλλα σχολεία της πόλης.

Πρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού τα οποία αφορούν μαθητές του Σχολείου με αποτέλεσμα να κλείσουν προληπτικά το Γ5 και το Γ2 κατεύθυνσης υγείας. Οι μαθητές των εν λόγω τμημάτων μπαίνουν σε καραντίνα ενώ ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης και προγραμματίστηκε απολύμανση.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό κρούσμα εντοπίστηκε και σε άλλο Λύκειο της περιοχής, το 3ο ΓΕΛ, και αναμένονται οι επίσημες ενημερώσεις.

Χτυπάει στα σχολεία της Ξάνθης ο κορονοϊός - Νέα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν και φοιτητές του ΔΠΘ στην Ξάνθη, με την εξάπλωση του ιού στις μαθητικές και πανεπιστημιακές αίθουσες της Ξάνθης να προκαλεί ανησυχία.

Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην ΠΕ Ξάνθης, και μετά από αρκετές ημέρες καταγράφεται διψήφιος αριθμός θετικών κρουσμάτων στην Ξάνθη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα