Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πήγε να καταγγείλει τη γειτόνισσα και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ για SMS στο 13033

Κοινοποίηση

Πήγε να καταγγείλει στη γειτόνισσα και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ για SMS στο 13033

Η γυναίκα πήγε στο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει τις απειλές που δεχόταν η ίδια, ο σύζυγός και τα παιδιά της, αλλά της βεβαίωσαν πρόστιμο 300 γίατί δεν είχε SMS στο 13033.

Με ιδιαίτερη αυστηρότητα, που σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια της υπερβολής, οι διωκτικές αρχές επιβάλλουν πρόστιμα για την μην τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορoνοϊού.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.715 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.996 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 719 των 150 ευρώ.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα εως και χθες, δύο περιπτώσεις προστίμων που επιβλήθηκαν, αποτέλεσαν αντικείμενο συζητήσεων στους δικηγορικούς κύκλους μετά την υποβολή ενστάσεων από κατάπληκτους πολίτες για την αυστηρότητα των αρχών.

H πρώτη ένσταση αντιρρήσεων υποβλήθηκε ενώπιον του Διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού από μια κάτοικο της περιοχής, που την 22α Νοεμβρίου 2020 είχε μεταβεί εκεί για να καταγγείλει και της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ γιατί δεν είχε βεβαίωσης κίνησης.

Πήγε να καταγγείλει την ιδιοκτήτρια του διπλανού διαμερίσματος να φωνάζει δυνατά και να εξυβρίζει με ανήθικες προσβολές, την ίδια, τον σύζυγό της και να απειλεί εκείνη και την οικογένειά της (συμπεριλαμβανομένου και του παιδιού της).

Η γειτόνισσα λέει ότι την ενοχλεί η τροφή που βάζει ο σύζυγός της στις αδέσποτες γάτες και τους κατηγορεί ότι το αυτοκίνητό της είναι γρατζουνισμένο και φταίνε εκείνοι.

Αποφάσισε να απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού για να της υποβάλει μήνυση για τα διαπραχθεντα σε βάρος της αυτόφωρα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης.

Σκέφτηκε να στείλει μήνυμα στο 13033 για μετάβαση σε υπηρεσία, αλλά δεν ήξερε τι να στείλει και πάνω στην ταραχή της και στην βιασύνη της, δεν το έπραξε μεταβαίνοντας πεζή στο ΑΤ φορώντας την μάσκα της (το σπίτι της βρίσκεται πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα σε απόσταση 100 μέτρων).

Εκεί βρήκε ήδη την γειτόνισσά της ζητώντας να κάνει μήνυση στον σύζυγό της και σε εκείνη.

Ο αστυνομικός υπηρεσίας τις κράτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού για τα περαιτέρω προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μηνύσεων, όπως γράφει η Δημοκρατική.

Πριν από την κατάθεση των μηνύσεων, ο αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε να του δείξει το μήνυμα που θα έπρεπε να στείλει στο 13033 και της επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή δεν το έπραξε.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Η δεύτερη ένσταση υποβλήθηκε ενώπιον του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από μια κάτοικο της Λάρδου.

Το ένα παιδί της φοιτά σε πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο Κρήτης και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και περί ώρα 01:00 ξεκίνησε με το αυτοκίνητό της από την οικία της στην κοινότητα Λάρδου με σκοπό να στείλει στον γιο της δύο δέματα με ρουχισμό και τρόφιμα.

Πήγε να παραδώσει το εν λόγω δέμα, αλλά μετά από σχετικό έλεγχο ανδρών του Λιμενικού Σώματος της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ποσού 300 ευρώ.

ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα