Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι οι δικαιούχοι των 400 ευρώ

Κοινοποίηση

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι οι δικαιούχοι των 400 ευρώ

Έκτακτο επίδομα 400€ θα χορηγηθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους εντός του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το επίδομα αποτελεί συνέχεια της στήριξης των 600ευρώ που είχε παρασχεθεί στους επιστήμονες τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Θα αφορά περίπου 90.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους με χαμηλά εισοδήματα, ενώ θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του Δημοσίου.

Θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και με πόρους από τις εισφορές για τον κλάδο ανεργίας, δηλαδή με πόρους που καταβάλλουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες μέσα από τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις.

Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί εφάπαξ στους:

δικηγόρους και μηχανικούς που υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων και οι οποίοι λόγω των συνεπειών της πανδημίας είχαν συμπεριληφθεί στους πληττόμενους.

οικονομολόγους που είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων και οι οποίοι λόγω των συνεπειών της πανδημίας είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους

Σημειώστε ότι:

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος χορήγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα