Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Τουρκικό εμβόλιο για τον κορονοϊό μέχρι τον Απρίλιο

Κοινοποίηση

Ερντογάν: Τουρκικό εμβόλιο για τον κορονοϊό μέχρι τον Απρίλιο

Η Τουρκία πρόκειται να έχει έτοιμο σε λίγο καιρό το δικό της εμβόλιο για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως την άνοιξη του 2021 θα είναι έτοιμο τουρκικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και είπε πως η γείτονα χώρα θα αποκαλύψει τον Απρίλιο το δικό της εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σκοπεύουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά τουλάχιστον έως τον Απρίλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των εμβολίων στην Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

«Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για ορισμένες από αυτές. Ελπίζουμε να δώσουμε τις πρώτες λήψεις των εμβολίων έως το τέλος αυτού του μήνα», δήλωσε στη συνέχεια.

Ακόμη, είπε ότι το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές ή εμπορικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονα χώρας, οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου ERUCOV-VAC εξελίσσονται ομαλά, καθώς βρίσκονται στη φάση 1, ενώ σε κανέναν από τους 44 εθελοντές δεν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες.

ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα