Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρημη πόλη η Ξάνθη μετά το μίνι lockdown

Κοινοποίηση

Έρημη πόλη η Ξάνθη μετά το μίνι lockdown

Νέκρωσε το κέντρο της Ξάνθης με τους δρόμους να αδειάζουν αμέσως μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων

Εικόνες που θυμίζουν το πρώτο καθολικό lockdown αντικρίζει κανείς στην Ξάνθη μετά και την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. 

Οι δρόμοι της πόλης ερημώνουν από νωρίς, καθώς με κλειστά τα καταστήματα εστίασης η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους είναι ελάχιστη έως και ανύπαρκτη.

Ήδη αμέσως μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, στις 9 το βράδυ, ο κόσμος που κυκλοφορεί στον δρόμο είναι ελάχιστος ενώ τα όσα καταστήματα εστίασης παραμένουν ανοιχτά εξυπηρετούν μόνο με take away και delivery.

Η γνωστή “παραλία” της Ξάνθης νέκρωσε πλήρως, με τις καφετέριες να βάζουν λουκέτο από τα ξημερώματα της Τρίτης ενώ παρόμοια είναι η εικόνα στην Παλιά Πόλη, την Πλατεία Αντίκας αλλά και την Κεντρική Πλατεία. 

Κατέβασε ρολά η εστίαση στην Ξάνθη – Έμειναν delivery και take away

Κατέβασε ρολά η εστίαση

Στα νέα μέτρα και το μίνι lockdown που επιβλήθηκε σε διάφορες περιοχές, κυρίως, της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη, προσαρμόστηκαν από το πρωί της Τρίτης οι επαγγελματίες της περιοχής. 

Ο κλάδος της εστίασης κατέβασε και επισήμως ρολά, με τις καφετέριες και τις ταβέρνες να μαζεύουν τα τραπεζάκια τους και είτε να επιλέγουν το λουκέτο για τουλάχιστον ένα μήνα, είτε να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους μέσω delivery ή take away (τα οποία επιτρέπονται). 

Όσοι επαγγελματίες επέλεξαν να παραμείνουν ανοιχτοί ακολουθούν πλέον τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας και ζητούν από τους καταναλωτές να τους στηρίξουν, για να είναι οι επιχειρήσεις τους βιώσιμες μέσα σε αυτή τη νέα συγκυρία που διαμορφώνεται. 

Στον αντίποδα, όσοι κατέβασαν ρολά ανανέωσαν το ραντεβού τους με το καταναλωτικό κοινό για τον Δεκέμβριο, ελπίζοντας πως τα μέτρα θα είναι όντως παροδικά και θα διαρκέσουν ένα μήνα και πως δεν θα δοθεί εκ νέου παράταση του μέτρου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον βιοπορισμό τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα