Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εθεάθη αρκούδα στην Ξάνθη – Κινητοποίηση των Αρχών

Κοινοποίηση

Εθεάθη αρκούδα στην Ξάνθη - Κινητοποίηση των Αρχών

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε η είδηση πως μια αρκούδα εθεάθη στην περιοχή Σαμακώβ, στην Ξάνθη, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η αρκούδα εντοπίστηκε μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της κοντά στη κατοικημένη περιοχή, από πολίτες, που ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αμέσως η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιήθηκε με δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ να σπεύδουν την περιοχή, ώστε να ενημερώνουν τους διερχόμενους πολίτες για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αντίστοιχη κινητοποίηση υπήρξε και από το Δασαρχείο.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook αναφέρεται για το συμβάν πως:

Εχει αναφερθεί προσέγγιση αρκούδας με τα μικρά της  κοντά στην πόλη της Ξάνθης,  οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά σε περιοχες όμορες με το περιαστικό δάσος να είναι  προσεκτικοί , 

– να μην αφήνουν τροφή οποιαδήποτε μορφής σε σημεία  όπου είναι πιθανόν να περάσει το ζώο.

-να κλείνουν τους κάδους απορριμμάτων και να μην αφήνουν απορρίμματα κατά τις νυχτερινές ώρες.

-Να μην προσπαθούν να πλησιάσουν το ζώο. Η αρκούδα είναι ένα άγριο ζώο και μπορεί να  αντιδράσει με τρόπο επικίνδυνο για τον άνθρωπο.


Η ανακοίνωση του Δασαρχείου


Το  Δασαρχείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι κατά τις πρωϊνές ώρες της 14ης Νοεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο αναφέρθηκε, από πολίτη, η παρουσία Αρκούδας με δύο (2) μικρά της στην περιοχή «Σαμακώβ» του Δήμου Ξάνθης της Π.Ε. Ξάνθης. Το περιστατικό διερευνάται από την υπηρεσία μας. Ωστόσο για λόγους ασφάλειας και προστασίας των πολιτών εφιστούμε την προσοχή ώστε να αποφεύγονται οι περίπατοι στην ευρύτερη περιοχή του Περιαστικού Δάσους μεταξύ των μονών Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα