Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Τι θα γίνει με το lockdown

Κοινοποίηση

Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα - Τι θα γίνει με το lockdown

Σε τρεις φάσεις, όπως έγινε και τον Μάιο, θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown, σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης. 

Τα σχολεία και λιανεμπόριο θα ανοίξουν πρώτα, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και με αυστηρούς κανόνες προστασίας. 

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά να λειτουργούν, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Το “πράσινο φως” αναμένεται να δοθεί σε εστιατόρια και καφέ, που θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους, και όχι σε κέντρα διασκέδασης και κλαμπ. 

Επίσης, απ’ ότι φαίνεται δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, συνεπώς θα κάνουμε Χριστούγεννα στον τόπο στον οποίο διαμένουμε.

Σε ό,τι αφορά τα ρεβεγιόν θα γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επισήμως πάντως, η κυβέρνηση αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

“Χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την Παρασκευή στη δημόσια τηλεόραση, σημειώνοντας ότι είναι μη ρεαλιστικός στόχος η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση το σενάριο για οριζόντια, άλλα με κανόνες, άρση του lockdown στο τέλος μήνα έχει εγκαταλειφθεί λόγω της σφοδρότητας της πανδημίας και είναι ειλημμένη πλέον απόφαση για μια αυστηρή κλιμακωτή έξοδο από την καραντίνα, μέσα στις εβδομάδες του Δεκεμβρίου και με την αμφιβολία αν στο τέλος της χρονιάς θα υπάρχει πλήρης απελευθέρωση της κοινωνικο-οικονομικής δραστηριότητας.

enikos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα